Головна Новини Світ Росія РФ вкотре «мокнули», включивши до "сірого списку" податкових юрисдикцій
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вкотре «мокнули», включивши до "сірого списку" податкових юрисдикцій

Рада Євросоюзу включила Російську Федерацію до списку податкових юрисдикцій, які не співпрацюють з ЄС у податкових питаннях

14 лютого 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Євросоюз продовжує сприяти чесній податковій конкуренції та боротися зі шкідливою податковою практикою. Сьогодні Рада вирішила додати Британські Віргінські острови, Коста-Ріку, Маршаллові острови та Росію до списку юрисдикцій ЄС, які не співпрацюють з метою оподаткування. Про це йдеться на сайті Ради ЄС, пишуть "Коментарі".

РФ вкотре «мокнули», включивши до "сірого списку" податкових юрисдикцій

ЄС включив Росію до "сірого списку" податкових юрисдикцій

Зі свіжими доповненнями список ЄС тепер складається з 16 юрисдикцій:

-       Американське Самоа

-       Ангілья

-       Багамські острови

-       Британські Віргінські острови

-       Коста-Ріка

-       Фіджі

-       Гуам

-       Маршаллові острови

-       Палау

-       Панама

-       Росія

-       Самоа

-       Тринідад і Тобаго

-       Острови Теркс і Кайкос

-       Віргінські острови США

-       Вануату

"Рада висловлює жаль з приводу того, що ці юрисдикції не співпрацюють у податкових питаннях, і пропонує їм вдосконалити свою правову базу для розв'язання виявлених проблем", — кажуть в Раді ЄС.

Росія ж потрапила до списку після того, як група кодексу поведінки перевірила нове законодавство країни, ухвалене у 2022 році, на відповідність критеріям належного податкового управління кодексу та виявила, що РФ не виконала свого зобов’язання щодо усунення шкідливих аспектів спеціального режиму для міжнародних холдингових компаній.

"Крім того, діалог з Росією з питань оподаткування зайшов у глухий кут після російської агресії проти України", — додають в Раді ЄС.

Список юрисдикцій ЄС, які не співпрацюють для цілей оподаткування, створено в грудні 2017 року. Він є частиною зовнішньої стратегії Євросоюзу та має на меті сприяти поточним зусиллям зі сприяння належному податковому врядуванню в усьому світі. Юрисдикції оцінюються на основі набору критеріїв, встановлених Радою. Ці критерії охоплюють прозорість оподаткування, справедливе оподаткування та впровадження міжнародних стандартів, спрямованих на запобігання ерозії податкової бази та переміщенню прибутку. Робота над списком – динамічний процес. З 2020 року Рада оновлює список двічі на рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після війни: Росія втратить території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини