Головна Новини Світ Росія РФ змінила ядерну доктрину: коли Путін може атакувати неядерні країни
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ змінила ядерну доктрину: коли Путін може атакувати неядерні країни

Хоча Україна прямо не була згадана, внесені зміни явно прописані під нинішню ситуацію в російсько-українській війні.

25 вересня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 Росія внесла зміни до своєї доктрини ядерного стримування, що дозволяють завдати ядерного удару навіть по неядерних державах, у тому числі у відповідь на запуск безпілотників. Про це повідомив російський президент Володимир Путін під час наради з питань ядерного стримування, згідно з даними прес-служби Кремля.

РФ змінила ядерну доктрину:  коли Путін може атакувати неядерні країни

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Путін заявив, що зміни у світовій військово-політичній ситуації створюють нові загрози для Росії, що і стало підставою для оновлення "Основ державної політики в галузі ядерного стримування". Цей документ встановлює і конкретизує ядерну стратегію РФ.

Ключові нововведення, озвучені Путіним:

  • Будь-яка агресія проти Росії з боку неядерної держави, що відбувається за підтримки або участі ядерної держави, вважатиметься спільним нападом на Росію.
  • Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю у випадку отримання достовірної інформації про масований запуск літальних апаратів (літаки, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові апарати тощо), що перетинають її кордон.
  • Ядерна зброя може бути застосована в разі агресії проти Білорусі.
  • Росія також може вдатися до ядерного удару, якщо звичайна неядерна зброя створить критичну загрозу її суверенітету.

Ці нововведення відображають зростаючу напруженість і агресивну риторику Кремля в умовах поточних геополітичних викликів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін вимушено визнав наявність проблем у РФ і накинувся на Захід зі звинуваченнями. Кремлівський диктатор Володимир Путін звинуватив західні еліти у тому, що вони діють вороже до російських фінансових інститутів. 

Водночас диктатор заяви, що нібито Москві "певною мірою вдалося вирішити цю проблему". Також Путін розповів, що частка розрахунків у рублях за російський експорт наближається до 40%, тоді як частка валют Заходу у цих операціях скорочується, РФ продовжує роботу у цьому напрямі. За його словами, у 2023 році частка розрахунків за російський експорт у західних валютах скоротилася вдвічі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини