Головна Новини Світ Росія РФ знову висунула низку умов щодо "зернової угоди" та назвала себе "основним учасником"
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знову висунула низку умов щодо "зернової угоди" та назвала себе "основним учасником"

РФ зробила нову заяву з приводу зернової угоди

31 жовтня 2022, 21:57
Поділіться публікацією:

Росія  не виходить  із зернової угоди, тільки  призупиняє її дію. Про це інформують в Telegram  представники оборонного міністерства РФ.

РФ знову висунула низку умов щодо "зернової угоди" та назвала себе "основним учасником"

РФ знову висунула низку умов щодо "зернової угоди" (фото з відкритих джерел)

В заяві Міністерства  оприлюднено інформацію, що робота "зернового коридору" буде призупинена до закінчення розслідування ситуації, коли 29 жовтня були атаковані  кораблі Чорноморського флоту в місті Севастополі.

"Наголошуємо, що Російська Федерація як основний учасник зазначених угод не виходить з них, а зупиняє їхню дію. У зв'язку з цим рух судів коридором безпеки є неприпустимим, оскільки українське керівництво та командування ЗСУ використовують його для ведення бойових дій проти Російської Федерації", — наголошує Міністерство оборони РФ.

Саме з цієї причини  Кремль  ставить  вимогу  українській стороні  взяти додаткове зобов'язання  і не  користуватись цим маршрутом,  ставлячи за мету військові цілі.

При цьому,  представники оборонного відомства РФ  в цій ситуації розраховують  на  те, що міжнародна організація отримає гарантії   від української влади   про невикористання гуманітарного коридору та українських портів, які  визначені  для вивезення українського зерна, для ведення бойових дій проти Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що попри вихід Росії з зернової угоди вантажні судна продовжують рух. Після кількох вибухів у Севастополі з пошкодженням російських кораблів влада РФ заявила, що припиняє участь у зерновій угоді. Попри такі заяви РФ, судна й надалі курсують по маршрутах та завантажуються в українських портах. Українське міністерство інфраструктури повідомило, що 12 суден вийшло в море з трьох чорноморських портів, а саме з таких як "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ". Загалом на суднах до країн Європи, Африки та Азії прямую понад 350 тонн продукції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mod_russia
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини