Головна Новини Світ Росія РФ звинуватила США в розробці біологічної зброї біля свого кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ звинуватила США в розробці біологічної зброї біля свого кордону

Раніше країни Заходу звинуватили Росію в застосуванні бойового хімічної зброї з групи «Новачок» щодо російського опозиціонера Олексія Навального

8 квітня 2021, 04:43
Поділіться публікацією:

Рада безпеки РФ заявив, що Америка "розробляє біологічну зброю в лабораторіях, розташованих поблизу російських і китайських кордонів"

РФ звинуватила США в розробці біологічної зброї біля свого кордону

Росія (фото з відкритих джерел)

Про це йдеться в повідомленні секретаря Радбезу Миколи Патрушева:

"Нам кажуть, що біля наших кордонів функціонують мирні санепідстанції, але вони чомусь більше нагадують Форт-Детрік в Меріленді, де американці десятиліттями працюють в області військової біології. До речі, треба звернути увагу на те, що в прилеглих районах фіксуються спалахи захворювань, нехарактерних для цих регіонів", — заявив Патрушев.

При цьому, відповідаючи на питання про можливу розробку біологічної зброї, Патрушев підкреслив: "У нас є вагомі підстави припускати, що це саме так".

Нагадаємо, Росія стягує величезна кількість військ до кордону з Україною, якого не було навіть під час боїв за Дебальцеве в 2015 році і може почати повномасштабне військовий наступ на нашу країну. Про це повідомив розслідувач групи "Conflict Intelligence Team" Руслан Льовієв в інтерв'ю "Радіо свобода". Розслідувач висловив думку про те, що такого масштабного перекидання військових сил Росії до кордону з Україною ще не було. Він порівняв ситуацію з першими роками війни на Донбасі і заявив, що навіть у 2015 році, коли в січні-лютому йшли бої за Дебальцеве, РФ не кидала такої кількості техніки. Він зазначив, що під час Дебальцеве, Росія в основному перекидала танкові підрозділи і мотострілкової частини, проте їх було набагато менше, ніж зараз. Також він підкреслив, що сьогодні росіяни перевозять ракетні системи залпового вогню "Ураган" і "Град", а також іншу військову техніку. Льовієв зазначив, що сьогоднішня ситуація є унікальною з-за величезної кількості стягнутих озброєнь, а також сказав, що це не в'яжеться з офіційними релізами Кремля про те, що війська перекидають всього лише в рамках навчань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини