Головна Новини Світ Росія Росії не потрібен слабкий Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Росії не потрібен слабкий Путін

Російський народ не хоче бачити слабкого лідера в керівництві країни, а олігархи готують змови по усуненню Путіна.

16 вересня 2022, 12:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові поразки в Україні приводять до підриву авторитету російського президента. Володимир Путін усе більше стикається з критикою та невдоволенням власного народу, що призводить до складніших та авторитарніших методів утримання влади. Про це пише Леонід Бершидський в агенції Bloomberg.

Росії не потрібен слабкий Путін

Росії не потрібен слабкий Путін. Фото з відкритих джерел

Український контрнаступ продовжує розбивати російські війська по всій лінії бойових дій. Найбільш вдало це проходить в Харківській області, де було звільнено сотні тисяч квадратних км окупованих територій. А нещодавно в одне з найбільших визволених міст приїжджав Володимир Зеленський. Таким чином у багатьох росіян виникає питання, нащо нам такий слабкий президент?

Свій президентський шлях Путін розпочав у 2000 році, коли був обраний лідером РФ. За перші роки правління Володимир Путін усе більше консолідував владу у своїх руках, а російський народ це особливо не хвилювало, бо економіка зростала після кризи 90-х. Далі була перерва в один термін, коли Російською Федерацією правив Дмітрій Мєдвєдєв.

З новим поверненням до влади, Путін вирішив шукати способи підтримки у власного народу. Так виникла ідея анексії Криму, що була неймовірно сильно підтримана громадянами Росії. Віра у президента була на стільки висока, що навіть жорстка пенсійна реформа не вплинула на настрої народу.

З часом підтримка народу почала спадати, і додатково по нестабільній економіці РФ вдарила пандемія коронавірусу. Легітимність Путіна зберігалась для росіян тільки на фоні непереможності, надзвичайної міці, які закріплювались військовими діями у Сирії.

Підтримка падала і Путіну потрібні були нові подвиги. Цього разу лідер РФ обрав знову Україну. Путін очікував швидкого захоплення країни. Цього не сталося і перша хвиля радості російського народу від вторгнення в Україну почала перетворюватись на зневіру до їх лідера. А кремлівські рупори пропаганди Володимир Соловйов і Маргарита Симоньян все більше впадають у відчай. У різних соцмережах поразки Росії викликають розчарування та сором.

Автор статті аналізує, що сильного Путіна терпіли та підкорялись йому, але слабкого вони не поважатимуть і не висловлюватимуть співчуття. Як приклад наводиться Михайло Горбачов, який на думку росіян був слабким лідером та розвалив СРСР.

За словами Леоніда Бершидського у Росії навряд чи буде революція подібна до української, але якщо Путін втратить владу над військовими, бізнесменами, то навіть боязкі олігархи плануватимуть його зміщення та пошук кращої альтернативи для своїх інтересів. Через те, що Путін під час пандемії скоротив своє близьке оточення, це дало можливість для реалізації різних змов та інтриг за його спиною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путіна принизили чеканням на іншого президента.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 вересня 2022, 12:10

Путін не слабкий, а продажний та жадібний недопалок. Такий мілкий Барига, як його спаринг партнери з клану Зе. Якби хотів перемогти, то бив би по центрам корупції та центрам елітних маєтків, палаців. Одразу б все стало на свої місця. Але він б'є по населенню, яке нічого не вирішує, бо з корумпованим кланом нашого Карлика, все домовлено.


Новини