Головна Новини Світ Росія Росія готує «бактеріологічний теракт міжнародного масштабу» — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує «бактеріологічний теракт міжнародного масштабу» — експерт

Насправді Путін міг вакцинуватися американським препаратом Pfizer, стверджує аналітик

27 березня 2021, 23:55 comments1895
Поділіться публікацією:

Росія намагається врятувати внутрішню економіку країни, спекулюючи на темах коронавірусу та вакцинації. "Безпрограшною партією" виглядає видимість "перемоги" російської вакцини "Супутник-V" над COVID-19 на фоні дискредитації інших препаратів.  До таких висновків у особистій колонці на порталі "Коментарі" дійшов політичний аналітик, віцепрезидент АЦ "Політика" Олег Лісний, дослідивши позицію РФ. 

Росія готує «бактеріологічний теракт міжнародного масштабу» — експерт

Росія дискредитує інші вакцини проти коронавірусу. Фото із відкритих джерел

Експерт стверджує, що наразі на всіх доступних Росії майданчиках активно "розганяються" як фейки про Pfizer / BioNTech, які нібито "шкодять" здоров'ю і взагалі не ефективні, так і брехня про те, що "Супутник-V" нібито є найкращою вакциною у світі. Додатково вказується, що реєстрацію та виробництво цього препарату в себе нібито хочуть домогтися чи не всі країни світу.  

"При цьому замовчується про те, що за станом на сьогодні російські вакцини (в тому числі і горезвісний "Супутник-V") так і не пройшли третій, найважливіший етап клінічних випробувань. Всі вони зареєстровані в екстреному порядку. Що викликає стурбованість навіть у російських вчених, які вже неодноразово заявляли про те, що "низька методологічна якість", дефекти дизайну випробування, помилки в аналізі даних, поганий опис досліджень ставлять під сумнів основні висновки про безпечність та ефективність вакцини", — говорить Олег Лісний.

Також експерт додає, що крім проблем із доведенням ефективності та безпечності своїх вакцин у Росії є й інші — з експортом препарату. За словами Лісного, партнерам РФ (наприклад, М'янмі), які підписали контракти з РФ на постачання "Супутника-V", доводиться в екстреному порядку закуповувати вакцини з Китаю, щоб не зірвати вакцинацію.

"Це є свідченням того, що у Росії немає можливості масштабувати процес виробництва препарату", — підкреслює аналітик.

На фоні загальної пандемії та необхідності стимуляції населення до масової вакцинації російські чиновники, стверджує Олег Лісний, побоюються запускати повноцінний процес. На думку експерта, вони розуміють, що це може обернутися справжньою катастрофою.

Крім цього політичний аналітик додає, що існує чимало чуток стосовно того, що в Кремлі активно шукають можливості для таємної закупівлі партії вакцини Pfizer для вакцинації російської верхівки, їх сімей та особисто Путіна.

"Цим займаються представники спецслужб через дипломатичні представництва Росії за кордоном в умовах повної конфіденційності. Можливо, це їм  вдалося, — резюмує Олег Лісний, — оскільки російські ЗМІ нещодавно відрапортували про те, що Путін вакцинувався, але назву вакцини з вищезазначених причин не назвали".

Підсумовуючи, експерт стверджує, що Путін та очолюваний ним уряд турбується лише про власну безпеку. При цьому все ще ведеться підривна інформаційна кампанія стосовно зриву вакцинації в усьому світі. Лісний вважає, що таку поведінку неможливо інтерпретувати не інакше, як "бактеріологічний терористичний акт міжнародного масштабу".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи можна вакцинуватися двома різними препаратами.

Також на порталі знайдеться інформація, коли українцям слід звертатися за повторним щепленням проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Злой

28 березня 2021, 02:42

Еще один знаток вакцин и "эксперт" по российским спецслужбам появился)). Они с ним не иначе советовались)). А то, что ВСЕ СУЩЕСТВУЮЩИЕ сейчас вакцины просто не могли пройти стандартную процедуру испытаний (минимум 5 лет) этот "эксперт" знает? Удивляет то, что на нормальных сайтах печатают всякий бред отдельных людей, которые позиционируют себя как "эксперты"

Владимир

28 березня 2021, 01:19

Да пошли вы все со своими прививками ...


Новини