Головна Новини Світ Росія Росія готує провокації на території Білорусі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує провокації на території Білорусі: що відомо

Російські війська вже вчинили спроби провокації на Мозирському НПЗ

сьогодні, 17:20
Поділіться публікацією:

Росія знову використовує міжнародні майданчики для дискредитації України та Заходу, однак й ознаки того, що росіяни готують провокації на території Білорусі. Про це зазначив керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко, повідомляє портал “Коментарі”.

Росія готує провокації на території Білорусі: що відомо

Ілюстративне фото

Він зауважив, що 3-5 жовтня в Астані відбулося 55 засідання Ради керівників органів безпеки та спецслужб СНД. Там зібралися делегації з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Росії, Таджикистану, Узбекистану. Також були присутні представники Виконавчого комітету та Антитерористичного центру СНД. 

Обговорили питання міжнародного тероризму, нелегальної міграції, кіберзлочинності та наркобізнесу.

Директор ФСБ Олександр Бортніков заявив, що НАТО нібито “штовхає Україну” до терористичної війни та хоче втягнути в конфлікт Білорусь, Молдову, країни Балтії та Польщу. 

“Така заява Бортнікова цілком прогнозована — Росія готує можливу провокацію на Мозирському НПЗ. Я раніше розповідав, що один із російських “шахедів” нещодавно вдарив неподалік Мозиря, Білорусь намагалася це приховати, але про удар дізналися завдяки камері на одному з будинків, що зафіксувала удар, а господиня виклала його в мережу (її потім затримали)”, — нагадав керівник ЦПД.

За його словами, Росія знову використовує міжнародну трибуну для дискредитації України та Заходу. Однак на думку Андрія Коваленка, “також цікаво, що Бортніков визнав, що напад на “Крокус Сіті Холл” був справою ІДІЛ, що спростовує попередні звинувачення України в причетності до цього інциденту”. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, ударний дрон залетів на територію країни НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини