Головна Новини Світ Росія Росія хоче спрощено роздати свої паспорти всім українцям: причини та наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче спрощено роздати свої паспорти всім українцям: причини та наслідки

Експерти пояснили, чому росія продовжує політику анексії територій та асиміляції українців

12 липня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

Паспортизація українських громадян юридично нікчемна і не матиме правових наслідків для України. Про це йдеться у заяві МЗС України про указ російського диктатора Путіна про спрощений порядок надання російського громадянства для всіх українців. Про що говорять подібні дії влади держави-агресора?

Росія хоче спрощено роздати свої паспорти всім українцям: причини та наслідки

Фото ілюстративне / Pixabay

Примусова паспортизація – неконвенційний метод впливу

Аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко наголошує, що російська паспортизація – традиційний метод російської політики щодо незаконної окупації та спроби анексії українських територій.

"Примус до набуття російського громадянства з боку Росії використовувалося і в Криму, і на Сході України. Юридично це нікчемні кроки", – наголошує експерт.

Водночас, зазначає Юлія Тищенко, такі рішення російського керівництва свідчать про повну відсутність бажання деескалації, подальше використання неконвенційних методів впливу в цій війні та продовження курсу росії на наше знищення "до останнього українця".

Це частина стратегії війни на знищення

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько нагадує, що росіяни роздавали російські паспорти мешканцям окупованих територій (Крим, ОРДЛО). Це, наголошує він, звична практика для поглинання/захоплення більшої кількості території України.

"Завдання росіян – розчинити якнайбільшу кількість громадян нашої країни. Тих, кого не вийде – вбити, депортувати, змусити поїхати тощо. Це частина стратегії війни на знищення", – упевнений аналітик.

Російські паспорти на окупованій території – це також процес підготовки до імітації референдумів, упевнений Олександр Солонько. Підготовка до нової анексії. Активація давнього наративу російської пропаганди про "захист росіян за кордоном".

Як писав портал, поляки в Україні отримають більше прав та можливостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 липня 2022, 12:39

То дайте всім охочим виїхати з цієї православної банці павуків. Зберігати культуру та традиції і залишки національної добропорядності під захистом ЄС та НАТО. Бо УПА-гауляйтери тримають громадян в заручниках Зе-Асада, мабуть для Росії. Щоб була можливість жалітися: примусово мобілізує, видає паспорти, тощо. Клянчити під це гроші і розкрадати їх кріворізькими друзями дитинства.


Новини