Росія і Північна Корея підписали угоду: йдеться про напад на одну з країн

Путін та Кім Чен Ин посилюють економічну та військову співпрацю між Росією та Північною Кореєю.

Російський диктатор Володимир Путін здійснив дводенний візит до Північної Кореї, де зустрівся з Кім Чен Ином. У Пхеньяні обидва лідери підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство" між країнами.

Путін вперше за 24 роки відвідав Північну Корею та зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином. Після підписання документів Путін заявив, що більшість з них займали питання безпеки. За словами очільника Кремля, Росія не виключає розвитку військово-технічного співробітництва з Північною Кореєю в рамках нової угоди.

Натомість Кім Чен Ин заявив, що угода має одночасно оборонний та мирний характер, яка прискорить створення багатополярного світу.

Видання Associated Press вважає, що угоди мали підсилити зв’язок між обома країнами та стати документом, який засвідчить зобов’язання однієї країни допомагати іншій у разі нападу.

"Президент Росії Володимир Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали угоду про партнерство, яка включає клятву про взаємну допомогу, якщо будь-яка з країн зазнає нападу", - пише Associated Press.

Разом з тим, видання вказує, що наразі невідомо, яка допомога має надаватись країні, яка зазнала нападу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики з американського Інституту вивчення війни пояснили, чому російський диктатор Володимир Путін приїхав до керівника КНДР Кім Чен Ина. Очільник Кремля намагається переконати або змусити Північну Корею надсилати більше військової допомоги Росії, яку та буде використовувати у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про заяву Путіна з хвалебними коментарями лідеру Північній Кореї Кім Чен Ину за допомогу Росії у війні проти України.