Головна Новини Світ Росія Росія карає кримчан, що не хочуть змінювати громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія карає кримчан, що не хочуть змінювати громадянство

За відсутність паспортів РФ людей штрафують

23 вересня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Під час засідання Постійної ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заслухали доповідь місії США при ОБСЄ та обговорили ситуацію в Криму. Про це повідомляє Укрінформ.

Росія карає кримчан, що не хочуть змінювати громадянство

Кримчан оштрафували за відсутність паспорту РФ, фото з відкритих джерел

На заході прозвучало, що представники російської окупаційної влади в анексованому Криму застосовують санкції до кримчан, які не мають російського паспорта. Хоча, кримчани відмовилися від добровільної зміни громадянства.

Для прикладу було наведено ситуацію, коли кримськотатарських лідерів та протестувальників оштрафували за відсутність в них паспортів РФ. Люди вийшли не протест проти затримання заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. Усіх учасників протестів затримали силовики та перевіряли в них документи.

Зі свого боку США закликає Росію звільнити Джелялова та затриманих кримськотатарських активістів та не визнає анексію півострова. У місії наголосили, що США підписало декларацію Кримської платформи, визнавши таким чином, що Крим — це Україна.

Під час свого виступу президент Зеленський закликав ООН відреагувати на те, що українцям видавали паспорти Росії та возили голосувати на виборах в Держдуму.

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія у будь-який час може перейти в наступ на півдні України. Наєв впевнений, що досвід 2014-го року свідчить про те, що Російська Федерація здатна розгорнути реальні бойові дії на півдні нашої держави в будь-який час, який буде зручним для російського керівництва.

Також ми писали, що Генасамблея ООН підтримала резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Підтримали резолюцію 65 країн, у той час як проти виступили 23.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини