Головна Новини Світ Росія Росія – лідер за кількістю споживачів наркотиків у Східній і Центральній Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія – лідер за кількістю споживачів наркотиків у Східній і Центральній Європі

Лідерство Росії підтвердила нещодавно створена міжнародна Комісія з наркополітики

22 листопада 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Росія опинилася на перших позиціях серед країн Центральної Азії, а також Східної та Центральної Європи за кількістю споживачів наркотиків. Такого вердикту прийшла міжнародна Комісія з наркополітики. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал "Комерсант".

Росія – лідер за кількістю споживачів наркотиків у Східній і Центральній Європі

Наркотики. Фото: Lori

Аналітики відзначають, що крім збільшення кількості людей, які залежать від вживання наркотиків, також зростає кількість хворих на ВІЛ. Експерти пов'язують це зі збільшенням тих, що "підсіли на опіум". У комісії стурбовані тим, що Росія сповідує політику покарання за вживання наркотиків, причому у країні зовсім не ведеться роз'яснювальна робота, простежується жорстке порушення прав людини. Росія поки що не делегувала своїх представників для роботи в комісії.

У Комісії також зазначають, що Росія опинилася серед таких країн, як Вірменія, Азербайджан, Грузія, Естонія, Угорщина, Латвія та Молдова, де за вживання наркотичних речовин загрожує лише адміністративне покарання.

У рік притягають до відповідальності приблизно 90 тис. осіб. З цієї кількості 40 тисячам світить лише адміністративне покарання. Тобто, проводять за ґратами до 15 діб і виходять на волю.

Члени Комісії вважають, що все лихо російської влади полягає в тому, що в країні не вдаються до методу замісної терапії, що є головним проривом наркології за останні 20 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чи перебував під впливом наркотиків переможець Євробачення. Фронтмен італійської рок-групи Måneskin Давид Даміано склав тест на наркотики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини