Головна Новини Світ Росія Росія може затягнути повернення "скіфського золота" Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може затягнути повернення "скіфського золота" Україні: подробиці

Йдеться про наслідки від подачі касаційної скарги РФ

27 жовтня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

РФ може подати касацію до відповідного судового відомства столиці Нідерландів, вимагаючи перегляду рішення у справі про золото скіфів. Саме з цієї причини  унікальні експонати будуть повернуті нашій країні приблизно через півтора року. Про це інформує УНІАН, оприлюднюючи відповідь міністра юстиції в цій ситуації.

Росія може затягнути повернення "скіфського золота" Україні: подробиці

Золото повинні повернути Україні (фото з відкритих джерел)

Денис Малюська розповів, що на подання касаційної скарги в сусідньої держави є 3 місяці. Ще  до 18 місяців вона може розглядатись суддями в Амстердамі.

Разом з тим високопосадовець міністерства юстиції  передбачає й інший розвиток подій.

За  його словами, беручи до уваги актуальність цієї справи, іноземні судді касаційної установи можуть пришвидшити її розгляд. І винести своє рішення  у більш короткі терміни.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Скіфське золото з європейської експозиції передадуть УкраїніПрем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що артефакти, які повернуться в Україну з Європи, будуть зберігати в музеї, можливо, в Софії Київській. 26 жовтня Апеляційний суд в Нідерландах розглянув апеляцію однієї зі сторін спору й вирішив, що експонати мають бути повернуті не до Криму, а до Києва. Про це повідомили в прес-службі уряду. Зазначимо, що судова тяганина тривала кілька років. Адже на експонати претендували музеї анексованого Криму, звідки їх і вивезли до Європи на виставку. Усі експонати з колекції скіфського золота, які були знайдені археологами, було передано з Криму на експозицію до Нідерландів до 2014 року.Там золото експонувалося в столичному музеї Алларда Пірсона. Виставка називалася "Крим. Золотий острів у Чорному морі".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини