Росія намагається "підкупити" африканські країни, щоб отримати голоси в ООН

Росія підкупляє голоси в ООН, путінський режим спокушає Африку зерном і зброєю

Росія намагається купити підтримку африканських країн та отримати голоси на Генасамблеї ООН. Путін пропонує цим країнам інвестиції на пільгових умовах, експорт продовольства та поставки зброї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опозиційні ЗМІ РФ.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров здійснив візит до кількох африканських країн. Кремлівська пропаганда повідомляла, що Росія повертається до традиційних та тісних відносин з країнами Африки, проте вплив Москви на цьому континенті відбувається не тільки через авторитет РФ, а за допомогою інвестицій. Лише у 2022 році Росія експортувала в Африку зерна на 2,5 млрд, та зброї на кілька десятків мільярдів.

Як наголошують опозиційні ЗМІ РФ, Москва пропонувала Еритреї контракти в оборонній сфері, а африканська країна мала утриматись від голосування резолюції ООН проти російської агресії. Ангола також повинна була прийняти нейтральну позицію, за що Росія пропонувала створення атомних та промислових об’єктів і відкриття нових культурних центрів. Есватіні за таку ж позицію Кремль запропонував постачати зерно та добрива.

Для Демократичної Республіки Конго Росія запропонувала імпорт товарів та можливість врегулювати кризу в Лівії. За це ДРК зберігала статус нейтральності та встановила бюст Гагаріна в Кіншасі, столиці країни. Нещодавній візит президента Білорусі Олександра Лукашенка до Зімбабве ймовірно має такі ж самі цілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Лукашенка зістріли як героя в одній з країн Африки. Відповідне відео потрапило в мережу.

Також "Коментарі" писали про реакцію Росії на нові санкції, які запровадив уряд Канади.