Головна Новини Світ Росія Росія направила бомбардувальники в бік Аляски: з'явилася реакція США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія направила бомбардувальники в бік Аляски: з'явилася реакція США

Російські бомбардувальники пролетіли поблизу Аляски

7 лютого 2024, 19:15 comments1460
Поділіться публікацією:

Над водами біля американського штату Аляска пролетіли два російських стратегічних бомбардувальники Ту-95МС. Таку заяву зробив командувач дальньої авіації Росії генерал-лейтенант Сергій Кобилаш, пише Reuters. 

 Росія направила бомбардувальники в бік Аляски: з'явилася реакція США

Російські бомбардувальники пролетіли біля Аляски (фото з відкритих джерел)

Два російські Ту-95, яких в НАТО називають "Ведмеді", летіли близько дев'яти годин у супроводі винищувачів Су-30СМ. Російська авіація пролетіла над Беринговим і Чукотським морями.

Своєю чергою командування повітряно-космічної оборони Північної Америки повідомило, що зафіксувало чотири російські військові літаки, що діяли в ідентифікаційній зоні ППО Аляски.

"Російський літак залишався в міжнародному повітряному просторі і не входив до суверенного повітряного простору США або Канади", — повідомили військові США.

У матеріалі журналісти пишуть, що російський президент Володимир Путін 2007 року відродив практику радянських часів регулярного патрулювання за межами Росії стратегічними бомбардувальниками.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російські бомбардувальники взяли курс "на територію НАТО". Військово-повітряні сили Данії перехопили два російські бомбардувальники, які летіли "на територію НАТО". Про це заявили у Військово-повітряних силах Нідерландів.

Наголошується, військово-повітряні сили Данії перехопили два російські бомбардувальники, які летіли над Данією і в повітряну зону, за якою від імені НАТО спостерігали Нідерланди. Голландські F-16 були підняті та підготовлені до перехоплення бомбардувальників, перш ніж вони змогли увійти до повітряного простору НАТО. Однак російські літаки розгорнулися перед тим, як офіційно перетнути територію Нідерландів після того, як їх перехопили данські літаки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини