Головна Новини Світ Росія Росія назвала умови закінчення війни - Україна має стати "нормальним сусідом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія назвала умови закінчення війни - Україна має стати "нормальним сусідом"

Росія заявила, що війна продовжиться, поки Україна не стане "нормальним сусідом"

26 березня 2022, 13:06 comments10002
Поділіться публікацією:

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв зазначив, що війна проти України йде "за планом Путіна". Як повідомляють "Коментарі", про це пише УНІАН з посиланням на інтерв'ю пропагандистського видання РИА Новости з Медведєвим.

Росія назвала умови закінчення війни - Україна має стати "нормальним сусідом"

Медведєв - фото з відкритих джерел

Власну оцінку ходу війни Медведєв відмовився дати, зацитувавши просто слова російського президента, коли той намагався виправдати повномасштабну війну проти України.

Як сказав Медведєв, "спецоперація" на території України триватиме доти, поки Путін не досягне поставлений "цілей".

"Ці цілі стосуються майбутнього України, статусу України як нейтральної держави. Держави, яка не є мілітаризованою. І держави, яка є нашим нормальним сусідом. Яка має бути нашим нормальним сусідом. Тому до досягнень за результатами "демілітаризації" і "денацифікації" України "спецоперація" має відповідно тривати, як це було задумано президентом країни", — зазначив Медведєв під час інтерв'ю.

Що означає для Росії бути "нормальним сусідом"?

Соціолог, експерт з комунікацій Дмитро Громаков зазначив, що Росія має збочене уявлення про "нормальних сусідів" і намагається повернути Україну до свого колективу пострядянських збоченців.

"Природа цього збочення лежить у їх родовій травмі відносно поняття "приватності".  Адже що Путін, що Мєдвєдев, зростали в злиднях комунальних квартир Ленінграду. На фоні радянського культу "колективної власності", яку вони впитували з молоком матерів, для них нормою є відсутність права сусідів на "приватність" житла, власності і навіть життя, не кажучі вже про особистий простір людини. Тому в їх понятті норми, "нормальні сусіди" не мають права на "приватність", не кажучи вже про спротив і захист своєї власності. Як і в комуналці  росіяни хочуть розпоряджатися власністю сусідів як своєю і при цьому сусіди повинні ще закривати очі на маленькі але системні пограбування", — зазначив експерт.

За словами Дмитра Громакова, Росія забула, що Україна 30 років жила в "приватній квартирі і терпіти вихідки цих збоченців радянської епохи не збирається". 

"Тому по законам "гуртожитку" тим хто вирішує пред'явити право на приватність і особистий простір роблять "темну" от вони і вирішили  з білорусами таким же чином провчити українців і повернути їх у свій злиденний колектив пострадянських збоченців", — повідомив експерт.

Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко переконаний, що "нормальним сусідом" у Росії, окрім набагато сильніших від неї Китаю та країн НАТО, є лише одна держава, яка не дала себе перемогти — Фінляндія.

"Тому ми й працюємо над тим, щоб стати такою другою державою. Переможемо Росію — і зразу станемо "нормальним сусідом", на якого вона вже не зазіхатиме", — зазначив експерт.

Читайте на порталі "Коментарі": війна та санкції б'ють по економіках України та Росії: хто врешті-решт вистоїть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Народ України

26 березня 2022, 18:02

светлана, ІДИ НАХ, ТРОЛЬ

светлана

26 березня 2022, 16:22

худой мир лучше доброй ссоры. лучше договориться, чем воевать. и лучше быть в коммуне живым, чем мертвецом в частной квартире


Новини