Росія обговорила війну в Україні та погодила декларацію БРІКС щодо "конфлікту"

На полях саміту БРІКС Росія також обговорила китайсько-бразильський мирний план щодо України

Кремлівський диктатор Володимир Путін у рамках саміту БРІКС у Казані обговорив із деякими учасниками війну в Україні, повідомив помічник диктатора Юрій Ушаков.

"Ні, не всі", - сказав Ушаков, відповідаючи на запитання, чи всі країни на переговорах на полях БРІКС порушували українську проблематику.

При цьому він додав, що з деякими у ході двосторонніх зустрічей більш-менш ґрунтовно обговорювалася "українська проблематика".

Також Ушаков повідомив, що текст підсумкової декларації казанського саміту з української тематики узгоджено.

Крім того, він додав, що на полях саміту БРІКС було обговорено також китайсько-бразильську ініціативу щодо України.

"Обговорювалася китайсько-бразильська ініціатива, вона загалом вітається. Ми вважаємо також - це ініціатива корисна. І наш президент теж говорив про це, у тому числі і в ході контактів і з Лулою, і з Сі Цзіньпіном", - повідомив Ушаков. .

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Казані відбувається саміт БРІКС. Відомо, що питання України порушувалося під час зустрічі диктатора Путіна та прем'єр-міністра Нарендри Моді. Зокрема, Моді заявив, що "конфлікт" в Україні має вирішуватись виключно мирним шляхом. При цьому він додав, що Індія готова всіляко сприяти цьому.

Крім того, "Коментарі" розповідали , що головною темою під час зустрічі Путіна та президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана буде ситуація в Україні.

Крім цього, питання України також обговорювалося із президентом Китаю Сі Цзіньпіном. На думку експертів, Китай і надалі просуватиме свій мирний план, очікуючи на переговори зі США. Власне час проведення саміту — за два тижні до виборів у США, не передбачає жодних рішень щодо України .