Головна Новини Світ Росія Росія образилася на Італію: навіщо викликає посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія образилася на Італію: навіщо викликає посла

Москва обурилася через репортаж італійських ЗМІ з Курської області

17 серпня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що викликає посла Італії в Москві через "незаконне перетинання кордону" групою кореспондентів італійського державного телеканалу RAI, які цього тижня вели репортаж із частини Курської області, яку контролює Україна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Росія образилася на Італію: навіщо викликає посла

МЗС РФ. Фото: з відкритих джерел

"Послу висловлено рішучий протест у зв'язку з діями знімальної групи італійської державної телерадіокомпанії RAI, яка незаконно в'їхала на територію Російської Федерації", — йдеться у заяві.

У свою чергу міністерство закордонних справ Італії заявило для Reuters, що посол Чечілія Піччоні пояснила владі РФ, що RAI та його новинні команди "планують свою діяльність абсолютно незалежно та автономно".

Відомо, що у середу RAI випустив в ефір перший репортаж для іноземних ЗМІ з російського міста Суджа, яке було знято на початковому етапі наступу України на територію РФ.

У Reuters зазначили, що італійська знімальна група, яка працювала під супроводом українських військових, передала в ефір кадри із пошкодженого війною міста.

Водночас, російський Telegram-канал "Baza" повідомив, що Міністерство внутрішніх справ країни планує порушити кримінальні справи проти двох журналістів RAI за незаконне перетинання російського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі переговори з РФ після скандальних заяв Путіна: на що чекати від Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – цього місяця Україна та Росія мали відправити делегації до Доху для переговорів щодо укладання історичної угоди, яка припинила б удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Про це пише рейтингове видання The Washington Post , з посиланням на дипломатів, знайомих з ходом переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини