Головна Новини Світ Росія Росія очолила рейтинг кумівства від The Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія очолила рейтинг кумівства від The Economist

У негативному рейтингу країн, де багатства мільярдерів були отримані від зв'язків з державним сектором - перемогла Росія.

3 травня 2023, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання The Economist підрахувало Індекс кланового капіталізму 2023 року (The 2023 crony-capitalism index). Рейтинг вказує на мільярдерів, чиї багатства були основним чином отримані від зв'язків з державним сектором (кумівство). Перемогу в цьому негативному рейтингу отримала Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist.

Росія очолила рейтинг кумівства від The Economist

Росію визнали країною з найбільшим рівнем кумівства. Фото з відкритих джерел

За останні 25 років частка "кланового капіталізму" зросла  з 315 млрд доларів до 3 трлн, а у відсотковому відношенні від ВВП ріст відбувся з 1% до 3%. Більшість такого капіталу припадає на Китай, Росію, Індію та США – 65%. Загалом 40% кланових прибутків зосереджено в авторитарних країнах, де він становить 9% їх ВВП.

The Economist називає Росію найбільш кумівською капіталістичною країною. За інформацією видання статки багатіїв з кланових державних секторів РФ становлять 19% ВВП країни.

"Лише п’ята частина статків російських мільярдерів походить від секторів, не пов’язаних із клановими зв’язками, що показує, наскільки спотворена економіка", — зазначає The Economist.

Проте наслідки війни торкнулись і російських мільярдерів з кланових секторів. Багатство кланових компаній РФ скоротилось з 456 млрд у 2021 році до 387 млрд цього року.

Окрім Росії у рейтинг також потрапила Чехія, Малайзія, Сінгапур, Мексика та інші країни. 

Росія очолила рейтинг кумівства від The Economist - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії знизився рейтинг схвалення глобального лідерства.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найсильніших армій Європи. Україна потрапила в п'ятірку найсильніших на європейському континенті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини