Головна Новини Світ Росія Росія перекрила Керченську протоку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перекрила Керченську протоку

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з цими подіями і закликало Росію негайно анулювати рішення про незаконне закриття Керченської протоки

15 квітня 2021, 22:15 comments1066
Поділіться публікацією:

Після провокації на Азові російська влада продовжує "розгойдувати" ситуацію в акваторії Чорного моря і хоче незаконно перекрити Керченську протоку на пів року. Про це повідомили в Міністерстві оборони РФ.

Росія перекрила Керченську протоку

Керченська протока (фото з відкритих джерел)

Обмеження діятиме з 24 квітня по 31 жовтня цього року. Протягом зазначеного часу через Керченську протоку заборонено проходити всім військовим кораблям і державним судам, крім російських. Комерційні ж судна зможуть проходити через протоку й надалі.

У Міністерстві закордонних справ це вже назвали "черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави". Крім того, це є порушенням Конвенції ООН із морського права.

МЗС назвав це доказом того, що Росія не збирається припиняти агресію проти України з використанням військових і гібридних методів.

Нагадаємо, Міністерство транспорту Росії перекривало з 21 по 24 грудня рух по Керченській протоці. Про це повідомляв голова наглядової ради "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

"20.12.2019 Мінтранс РФ ось просто взяв і фактично перекрив рух через Керченську протоку на 4 доби з 21 по 24.12.19. Чому Тому що 23-го сам президент РФ поїде на паровозі через міст, а 24-го поїде перший поїзд", — написав він у своєму Facebook.

Варто зазначити, що раніше в Міністерстві транспорту Росії повідомляли про можливе обмеження руху у зв'язку з проведенням технологічних робіт на Кримському мосту у період із 00:00 мск 18 грудня по 23:59 мск 25 грудня 2019 року.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Росія все частіше почала затримувати українські судна в Керченській протоці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини