Росія переживає "зворотну індустріалізацію" - фінансовий експерт

Росія неминуче застрягла на шляху до нижчого потенційного зростання та похмурого економічного майбутнього через війну в Україні.

Представники Центрального банку Фінляндії вважають, що Російська Федерація переживає "зворотну індустріалізацію" через санкції Заходу та війну в Україні. Такі фактори негативно вплинуть на перспективи економічного зростання РФ у майбутньому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

Після повномасштабного вторгнення Росію вразив фінансовий шок та невизначені перспективи її майбутнього. Проте ВВП РФ виявився стійкішим ніж очікувалось та скоротився на 2,1%, зазначає старший радник Банку Фінляндії Лаура Соланко.

Таким чином російська економіка намагається адаптуватись, а підприємства перейшли до використання гірших або дорожчих ресурсів. Як наслідок економіка РФ проходить через зміни, щоб стати самодостатньою, а відповідно і більш підконтрольною державі, що перебуває в ізоляції.

"Така політика може бути успішною лише за умови величезних інвестицій у внутрішнє виробництво для заміни втраченого імпорту, а також будівництва нових транспортних сполучень", – каже Соланко.

Лаура Соланко стверджує, що російська економіка все більше віддаляється від технологічного кордону та перетворюється на "зворотну індустріалізацію". Радник Банку Фінляндії додає, що Росія має похмурі перспективи у майбутньому.

"Це стосується не лише військово-промислового комплексу, а й багатьох секторів, які підтримують військові зусилля, включаючи текстиль, харчові продукти та ліки. Навіть ігноруючи той факт, що ресурси легше неправильно розподілити в економіці воєнного часу, Росія неминуче застрягла на шляху до нижчого потенційного зростання та похмурого економічного майбутнього", - каже Лаура Соланко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політичний експерт розповів про президента Білорусі, який шукає нового господаря.

Також "Коментарі" писав про те, що Росія почала співпрацювати з Китаєм для блокування YouTube.