Головна Новини Світ Беларусь Президент Білорусі шукає нового господаря – політичний експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Білорусі шукає нового господаря – політичний експерт

Президент Білорусі відвідав Іран та Китай і таким чином білоруський диктатор хоче позбутись ізольованості, яку наклали на країну санкції ЄС.

2 квітня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри те, що режим Лукашенка потрапив під санкції та опинився у скрутному становищі, білоруський диктатор не полишає своїх політичних амбіцій і продовжує грати роль посередника між Сходом і Заходом. Білоруський політолог і директор центру Belarus Security Blog Андрій Поротников розповідає, що шукав Лукашенко у своїх візитах до Китаю та Ірану. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на  видання Libertatea.

Президент Білорусі шукає нового господаря – політичний експерт

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Андрій Поротников вважає, що поїздка Лукашенка до Китаю та Ірану показує слабкість Кремля, тому білоруський диктатор шукає свого патрона закордоном.

"Олександр Лукашенко вже шукає нового господаря, який колись замінить Росію", — говорить білоруський політолог.

Поротников вказує на те, що Олександр Лукашенко готується до виборів, тому зображає себе великим другом Сі Цзіньпіна. Окрім того, білоруський диктатор показує, що лише він готовий вести розмови з Путіним, а натомість хоче отримати зняття санкцій, які наклали на його країну Захід.

"Візити Олександра Лукашенка цього місяця до Китаю та Ірану мають велике значення для Мінська з точки зору переконання білоруського суспільства в тому, що президент не ізольований від міжнародної спільноти і що Білорусь веде переговори з великими глобальними гравцями. Лукашенко розмовляє з білорусами про нові розділи економічної співпраці з Іраном і Китаєм в обхід санкцій ЄС", – розповідає Libertatea експерт з безпеки Андрій Поротников.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британська розвідка назвала найпоширенішу небойову причину втрат в армії РФ.

Також "Коментарі" писали про президента Білорусі Олександра Лукашенко, який висловився про геїв та лесбійок



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

uuuu

3 квітня 2023, 00:45

Xочeшь бecплатнoго сeкcа без обязательств и денег? Заходи и ищи секс партнера под свои желания ----- https://urlis.net/club


Новини