Головна Новини Світ Росія Росія почала співпрацювати з Китаєм для блокування YouTube – Октагон
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала співпрацювати з Китаєм для блокування YouTube – Октагон

Відеосервіс YouTube планують заблокувати на території Російської Федерації.

2 квітня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль планує заблокувати відеосервіс YouTube до жовтня 2023 року. Технічну допомогу з цього питання погодився надати Китай, після візита Сі Цзіньпіна до Москви в середині березня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс "Октагон".

Росія почала співпрацювати з Китаєм для блокування YouTube – Октагон

Росіяни хочуть заблокувати YouTube. Фото з відкритих джерел

За твердженням російського ресурсу до РФ прибуло близько чотирьох десятків китайських спеціалістів. Вони спільно з російськими фахівцями повинні створити та реалізувати план блокування ресурсу YouTube. Китай має великий досвід у блокування подібних ресурсів, адже відеосервіс в КНР заблокований ще з 2009 року.

Китай перебуває в індексі свободи на останньому місті. В азійській державі заблоковано багато сайтів, соціальних мереж, а також ведеться спостереження на форумах та у месенджерах. Росія у списку індексу свободи також знаходиться на останніх позиціях – шоста з кінця.

Після блокувань кількох соціальних мереж у Росії усе більше з'являється повідомлень про можливість блокування YouTube. У березні минулого року Роскомнагляд звернувся до власників YouTube з заявою про припинення "поширення загроз" на адреси жителів Росії, а дії адміністрації відеохостингу носять "терористичний характер".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожну заяву Міністерства оборони Китаю про співпрацю з російською армією. Речник КНР повідомив про роботу між обома країнами у сфері стратегічної комунікації, координації, регулярної організації спільного морського та повітряного патрулювання, а також посилення обміну інформацією між країнами.

Також "Коментарі"писали про штучний інтелект ChatGPT, який створив успішний екологічний бізнес, а його власник зміг заробити за перші три дні у 78 разів більше ніж вклав у свій продукт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини