Головна Новини Світ Росія Росія планує створити безвіз з кількома країнами: озвучено список
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує створити безвіз з кількома країнами: озвучено список

Після санкцій від ЄС та США, Росія хоче створити безвіз зі своїми союзниками в Африці та Азії, зокрема з Індією, Анголою та іншими країнами.

6 березня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація намагається створити безвізовий режим для своїх громадян з кількома країнами Азії та Африки, адже Європейський Союз та інші країни ускладнили видачі документів на в'їзд у їх країни з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія планує створити безвіз з кількома країнами: озвучено список

Лавров під час візиту на африканський континент. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного нападу російської армії на територію України Європейський Союз, США, Японія та ряд інших країн запровадили санкції проти Російської Федерації. Частина санкцій стосувалась туристичного сектору, зокрема кілька країн заборонили видавати громадянам Росії шенгенські візи, тоді як інші ускладнили цю процедуру.

Як наслідок Росія почала шукати альтернативу та звернулась до своїх союзників Китаю та Індії, які не запровадили санкції проти країни-агресорки.

6 березня заступник міністра закордонних справ РФ Євген Іванов повідомив, що Росія готує спрощення візового режиму з шістьма країнами. Таким чином з'явився список країн, які раді прийняти громадян Російської Федерації на своїй території. До нього увійшли Індія, Індонезія, Сирія, Ангола, Філіппіни та В'єтнам.

За словами Іванова угода планується на взаємній, основі, тобто громадяни цих країн також зможуть відвідувати Росію без віз. Повідомлення заступника міністра закордонних справ РФ було озвучене після того, як стало відомо, що безвізові РФ готує також з Гаїті, Мексикою, Замбією, Кувейтом, Тринідадом, Барбадосом, Малайзією та Саудівською Аравією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка сіла в таксі до Українки у Відні.

Також "Коментарі" писали про три лояльні країни до Кремля в Європі, які видають шенгенські візи для громадян Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини