Головна Новини Світ Росія Росія планувала напад на Японію перед вторгненням в Україну. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планувала напад на Японію перед вторгненням в Україну. Яка причина

Російське військове керівництво планувало здійснити напад на японські острови та розмістити там військові бази

26 листопада 2022, 17:50 comments4053
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Путін планував напасти на Японію за кілька місяців до повномасштабного вторгнення в Україну. Це стало відомо з листів Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Newsweek.

Росія планувала напад на Японію перед вторгненням в Україну. Яка причина

Російські військові. Фото з відкритих джерел

Електронний лист в якому йшлося про напад на Японію надіслав анонімний російський агент ФСБ правозахиснику Володимиру Осечкіну. Осечкін керує антикорупційним сайтом Gulagu.net де інформує громадськість про порушення права людей. Сам росіян зараз перебуває у Франції.

Спецслужбовець ФСБ періодично відправляє електронні листи Осечкіну, де розповідає про невдоволення, яке існує в середині спецслужб РФ через вторгення в Україну.

Експерт зі спецслужб Росії Христо Грозев підтвердив, що лист написаний одним з агентів Федеральної служби безпеки Росії.

У листі повідомляється, що Росія розробляла план нападу на Японію.

"Росія досить серйозно готувалася до локалізованого військового конфлікту з Японією", — пише Newsweek з посиланням на листи російського агента.

Агент ФСБ описав план, за яким мав бути здійснений напад за допомогою гелікоптерів. Також мала працювати російська пропаганда, яка позначила б японців фашистами та нацистами. Врешті-решт керівництво Росії вирішило напасти на Україну, адже війна з Японією за Курильські острови могла перейти в гостру фазу протистояння.

Росія та Японія ніколи не підписували мирний договір після Другу світову війну через територіальну суперечку пов’язану з Курильськими островами. Саме на них претендує Японія, але вважає, що вони перебувають під окупацією Росії. Ці острови є стратегічним місцем для розміщення військових баз РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія втрачає одного зі своїх найбільших союзників.

Також "Коментарі" писали про витрати Російської Федерації на війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини