Головна Новини Світ Росія Росія почала навчання військово-морських сил: Північний флот оголосив мету несподіваних маневрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала навчання військово-морських сил: Північний флот оголосив мету несподіваних маневрів

Росія починає навчання військово-морських сил для відпрацювання захисту арктичного судноплавного шляху

26 січня 2022, 10:44
Поділіться публікацією:

Російські військові кораблі увійшли в Баренцеве море у середу, 26 січня, для репетиції захисту головної судноплавної лінії в Арктиці. Про це повідомляє Reuters.

Росія почала навчання військово-морських сил: Північний флот оголосив мету несподіваних маневрів

ВМС Росії - фото з відкритих джерел

Захід уважно стежить за кроками російських військових у той час, коли скупчення військ біля кордону з Україною викликало побоювання щодо конфлікту. Москва спростувала плани нападу на Україну.

Минулого тижня Москва заявила, що проведе серію навчань із залученням усіх своїх флотів у морях, що безпосередньо прилягають до Росії. Навчання також включатимуть маневри в Середземному, Північному, Охотському, північно-східній частині Атлантичного океану та Тихому.

Навчання в Арктиці, в яких беруть участь близько 30 військових кораблів, 20 літаків і 1200 людей особового складу, призначені для оцінки боєготовності військ в Арктиці та їх здатності захищати Північний морський шлях.

На навчаннях військові відпрацюють відсічі військових загроз і допоможуть "забезпечити безпеку морських шляхів і районів морської економічної діяльності Росії в північних морях у разі кризи", – повідомили у Північному флоті

Росія інвестувала значні кошти в інфраструктуру для розвитку Північного морського шляху і сподівається, що він стане основним судноплавним шляхом, оскільки Арктика потеплішає швидше, ніж решта світу. Наразі не використовується взимку через товстий крижаний покрив.

Російська влада заявила, що країна планує розпочати цілорічне судноплавство Північним морським шляхом у 2022 або 2023 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія проведе масштабні навчання ВМС із залученням усіх своїх флотів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини