Головна Новини Світ Росія Росія починає масову вакцинацію: Путін назвав дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія починає масову вакцинацію: Путін назвав дату

Першими в Росії вакцинувати від коронавірусу хочуть дві групи ризику

2 грудня 2020, 16:03
Поділіться публікацією:

У Російській Федерації мають намір вже з наступного тижня приступити до масової вакцинації проти коронавірусної інфекції за допомогою російської вакцини "Супутник V". Сьогодні про такі плани заявив президент країни Володимир Путін. Про це повідомляє Telegram-канал Mash, публікуючи відповідне відеозвернення голови РФ.

Росія починає масову вакцинацію: Путін назвав дату

Фото: РБК

Так, Путін доручив наступного тижня почати масову вакцинацію від коронавірусу в Росії. Повідомляється, що в першу чергу почнуть робити щеплення соціально чутливим категоріям, зокрема, йдеться про лікарів і вчителів. Використовуватися буде вакцина російського виробництва "Супутник V". За словами Путіна, до кінця цього тижня буде вироблено понад 2 млн доз російського препарату.

Нагадаємо, Великобританія стала першою західною країною, яка схвалила вакцину проти COVID-19 для загального використання, оголосивши про випуск препарату Pfizer-BioNTech з наступного тижня, що стало історичним кроком вперед в боротьбі людства з коронавірусом. Пріоритетними групами для отримання уколу будуть мешканці будинків пристарілих, медичний персонал, літні люди та найбільш вразливі в клінічному відношенні люди.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", опитування показало, скільки українців готові зробити щеплення від коронавірусу. Так, більше число українців має намір вакцинуватися від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною. Соціологи відзначають, що прихильників безкоштовної вакцинації від коронавірусу більше серед осіб старшого віку, жителів сіл, тоді як за платні вакцини частіше виступають молодь і жителі Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини