Головна Новини Світ Росія Росія погрожує Італії: занадто багато показали у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує Італії: занадто багато показали у Курській області

Росія звинувачує італійських журналістів після їх репортажу з Курської області.

18 серпня 2024, 10:25 comments4427
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Федеральна служба безпеки Росії розпочала кримінальне провадження проти журналістів італійського телебачення RAI, які відвідали Курську область та показали репортаж з діяльністю українських сил. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія погрожує Італії: занадто багато показали у Курській області

Росія відкрила кримінальну справу проти італійських журналістів. Фото з відкритих джерел

17 серпня ФСБ РФ відкрила кримінальну справу щодо двох італійських журналістів — оператора італійської телекомпанії RAI Сімоне Траїні та кореспондентки Стефанії Баттістіні. Справа відкрита за статтею 322 Кримінального кодексу РФ про "Незаконне перетинання державного кордону". Максимальне покарання за статтею становить п'ять років в'язниці.

Обидва італійські журналісти стали одними з перших іноземців, які висвітлювали військову операцію України в Курській області. RAI транслювало короткий репортаж своїх працівників із Суджі, в якому, серед іншого, було показано залишки зруйнованих російських позицій, покинуті бронежилети та полонені російські солдати.

16 серпня МЗС РФ також викликало посолку Італії в Москві Чечилію Піччоні, які висловили "рішучий протест"  через діяльність знімальної групи RAI у Курській області.

Крім італійських журналістів ФСБ РФ також проводить перевірку британського кореспондента та редактора відділу міжнародної безпеки CNN Ніка Пейтона Уолша щодо його репортажу з Курської області. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про кількість населених пунктів, які контролює Україна в Курській області РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія висунула серйозні звинувачення Україні через бої в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини