Головна Новини Світ Росія Росія погрожує припинити існування "зернової угоди" та висунула ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує припинити існування "зернової угоди" та висунула ультиматум

Росія вимагає виконати її умови для продовження "зернової угоди"

11 травня 2023, 20:24
Поділіться публікацією:

Росія вимагає виконати її умови, щоб продовжити "зернову угоду". Інакше Кремль погрожує припинити існування домовленостей. Про це повідомляє  російське ТАСС, цитуючи заяву заступника глави МЗС Росії Сергія Вершиніна.

Росія погрожує припинити існування "зернової угоди" та висунула ультиматум

Росія погрожує припинити "зернову угоду" (фото з відкритих джерел)

 Він заявив, що Росія виступає проти розширення чи продовження "зернової угоди" і зараз "дуже уважно спостерігає за виправленням недоліків домовленостей".

Російський чиновник  вкотре почав погрожувати та зазначив, що якщо не буде гарантій для Росії, зокрема щодо експорту аміаку, то ініціатива "припиняє своє існування".

"Бо ініціатива, яка приносить вигоду тільки одній зі сторін, навряд чи може бути визнана і підтверджена всіма. Ми, звісно, насамперед захищаємо національні інтереси Росії", — додав Вершинін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  у Туреччині розповіли до чого прийшли на переговорах щодо зернової угоди. Україна, Туреччина, ООН та Росія домовилися продовжити переговори щодо продовження "зернової угоди" найближчим часом. Турецька сторона оголосила про це за підсумками зустрічі. У заяві йдеться, що сторони домовилися продовжити переговори за посередництва Туреччини у чотиристоронньому форматі, щоб зернова ініціатива продовжила свою ефективну діяльність у найближчий період. При цьому Міноборони Туреччини зазначило, що переговори щодо продовження термінів дії угоди раніше "були корисними".  Відтак у відомстві наголосили, що сторони висловили позитивний підхід до координації повернення наших торгових суден та їх екіпажів, які застрягли в українських портах через конфліктні умови.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини