Головна Новини Світ Росія Росія погрожує прямою конфронтацією США: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує прямою конфронтацією США: що стало причиною

Росіян непокоять БПЛА США над Чорним морем

29 червня 2024, 09:02
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", у Міністерстві оборони Росії заявили, що прольоти американських дронів над Чорним морем збільшують ризик прямої конфронтації НАТО з РФ. 

Росія погрожує прямою конфронтацією США: що стало причиною

США та РФ. Фото: із відкритих джерел

Росіяни заявляють, що інтенсивність польотів стратегічних безпілотників США над акваторією Чорного моря в рази зросла. За їхніми словами, ці дрони проводять розвідку і вказують цілі західній високоточній зброї, яку отримала українська армія.

У заяві вказується, що це свідчить про "дедалі більшу залученість Сполучених Штатів і країн НАТО у війну на боці України.

"Такі польоти кратно підвищують ймовірність інцидентів у повітряному просторі з літальними апаратами Повітряно-космічних сил Росії, що збільшує ризик прямої конфронтації альянсу з Російською Федерацією. Відповідальність за це нестимуть країни НАТО", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов доручив Генеральному штабу ЗС РФ "внести пропозицію щодо заходів оперативного реагування на провокації".

Цікаво, що спікера Пентагону Сабріну Сінгх під час брифінгу вже попросили прокоментувати заяву офіційної Москви. 

Вона відповіла, що Штати продовжують діяти в міжнародних повітряних та морських просторах, де це дозволено законами. 

"Наразі я просто не маю, що додати", — сказала Сабріна Сінгх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін заговорив про відновлення виробництва ракет середньої та малої дальності. На думку аналітиків, таким чином він намагається впливати на рішення Заходу, особливо у ключові моменти політичних дискусій щодо військової допомоги Україні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

29 червня 2024, 08:22

По данным информационной космической диагностики ИКД сегодняшний Путин (Путин-16), Патрушев и Медведев получили наказание от Создателя в виде психического расстройства и они могут в любой момент принять неадекватные действия. Если их срочно не отстранить от власти, то они могут принести много беды.


Новини