Головна Новини Світ Росія Росія покинула ОБСЄ: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія покинула ОБСЄ: що це означає

Росіяни призупинили участь своєї делегації у ПА ОБСЄ, на цей період будь-які дії проти РФ будуть вважатись "юридично нікчемними".

3 липня 2024, 22:50 comments2963
Поділіться публікацією:

 Росія тимчасово припиняє діяльність своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Заяву про це було зроблено у Держдумі 3 липня.

Росія покинула ОБСЄ: що це означає

Росія покинула ОБСЄ (фото з відкритих джерел)

"Сенатори РФ та депутати Державної Думи вважають обґрунтованим та закономірним призупинити участь делегації РФ у ПА ОБСЄ, а також виплату внесків РФ до бюджету ПА ОБСЄ", — йдеться у заяві.

У заяві також зазначено, що будь-які дії, спрямовані на завдання шкоди Російській Федерації чи її інтересам, не будуть всерйоз розглядатися росіянами і вважатимуться "юридично нікчемними".

Це фактично означає, що Росія більше не буде брати участь у безпекових засіданнях та не буде підтримувати резолюції та прийняті рішення ОБСЄ щодо безпеки в Європі.

Представники російської делегації зазначили, що з часом вони можуть повернутися для участі у засіданнях європейської безпекової організації, але лише за умови, що в Європі перестануть впроваджувати "русофобські та дискримінаційні підходи" щодо безпеки на континенті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ йде з Парламентської асамблеї ОБСЄДо 21 лютого російська Дума і Рада Федерації одночасно приймуть рішення про припинення членства РФ в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Таку заяву зробив глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін під час пленарного засідання Держдуми. У своєму спічі Володін назвав ПА ОБСЄ "абсолютно несамостійною політизованою організацією, що танцює під дудку Вашингтона".

Відомо, що Парламентська асамблея — міжпарламентський орган, що об'єднує 57 держав-членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Його було створено у 1991 році, щоб контролювати виконання цілей ОБСЄ, розроблення та реалізації механізмів із запобігання та розв'язання конфліктів і сприяння зміцненню та консолідації демократичних інститутів у державах-учасницях ОБСЄ.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини