Головна Новини Світ Росія Росія повинна негайно звільнити Олексія Навального - рішення ЄСПЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія повинна негайно звільнити Олексія Навального - рішення ЄСПЛ

Суд керувався екстреним правилом

17 лютого 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагає від Кремля негайно звільнити опозиційного політика Олексія Навального. При цьому суд керується екстреним правилом, яке застосовується рідко. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення від команди Навального.

Росія повинна негайно звільнити Олексія Навального - рішення ЄСПЛ

Олексій Навальний - фото з відкритих джерел

Джерело повідомляє, що 16 лютого Палата з семи суддів ЄСПЛ вирішила в інтересах сторін та належного ведення розгляду дати вказівку Російської Федерації відповідно до правила 39 регламенту звільнити Навального.

За словами директора Фонду боротьби з корупції Івана Жданова, 39 правило — екстрений механізм, коли ЄСПЛ вважає, що до основного судового розгляду будь-якій країні потрібно вжити термінових заходів, які стосуються життя або здоров'я людини.

Нагадаємо, що російський громадський і політичний діяч, блогер Олексій Навальний 17 січня повернувся до Москви після лікування в берлінській клініці "Шаріте". Уже в аеропорту Шереметьєво його затримали силовики, після чого відправили до слідчого ізолятора (СІЗО) "Матроська тиша". Суд засудив Навального до 3,5 років ув'язнення.

Тим часом колишній голова Верховної Ради України і секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про те, ким є для України російський опозиціонер Олексій Навальний. Він вважає його союзником нашої країни на цей момент. За словами Турчинова, Навальний не є другом України, проте його можна сприймати як союзника, оскільки він ворог чинного президента Росії Володимира Путіна.

Раніше "Коментарі" розповідали, що ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального доставили до Бабушкінського районного суду. На цей раз політика звинуватили в наклепі на ветерана Другої світової війни Гната Артеменка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Женя

17 лютого 2021, 16:54

И что они сделают ? Введут ещё санкций? https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/smi-ssha-i-germaniya-nachali-peregovory-po-severnomu-potoku-2


Новини