Головна Новини Світ Росія Росія придумала свою "версію" зернової угоди та хоче залучити союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія придумала свою "версію" зернової угоди та хоче залучити союзників

Росія вигадала "альтернативу" зерновій угоді

30 серпня 2023, 19:50
Поділіться публікацією:

У Кремлі вигадали свою "альтернативу" зернової угоди, що її ж вона і заблокувала. До свого нового плану вона хоче долучити Туреччину та Катар. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Росії.

Росія придумала свою "версію" зернової угоди та хоче залучити союзників

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що очільник дипломатичного відомства РФ Сергій Лавров та міністр закордонних справ Туреччини, який 31 серпня має приїхати до Москви, поговорять про експорт російського зерна.

 У Кремлі повідомляють, що придумали "альтернативу" зерновій угоді. У Москві хочуть за кошти Катару доправити у Туреччину мільйон тонн свого зерна для переробки. А потім продати його "нужденним країнам"

"Розглядаємо цей проект як хорошу робочу альтернативу чорноморській угоді", — заявляють у російському МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які очікування від зустрічі Путіна та Ердогана. Особиста зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відкладалася кілька разів у серпні, схоже, відбудеться лише у вересні. Причому не Путін вирушить у гості до Ердогана, а той – до РФ. Швидше за все, однією з найважливіших тем для обговорення стане зернова угода, з якої РФ вийшла 17 липня.

Народний депутат VІІІ скликання, президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко не сумнівається, що зустріч Путіна з Ердоганом має велике значення для України. Адже морські шляхи, нагадує він, – це один із наших основних логістичних хабів.

Питання відновлення зернової угоди є актуальним і для Туреччини, вважає президент УАК. Адже, допомагаючи нам, вона зміцнювала свій міжнародний авторитет. При цьому, продовжує він, слід розуміти, що РФ уже вкрала понад 4 млн. тонн українського зерна. І, коли Путін наприкінці липня обіцяв африканським країнам безкоштовну допомогу зерном йшлося саме про українське, вкрадене росіянами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини