Головна Новини Світ Росія Росія пригрозила втратою суверенітету ще одній країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пригрозила втратою суверенітету ще одній країні

Все через те, що Норвегія відмовила пропускати вантажі на архіпелаг

29 червня 2022, 13:50 comments1730
Поділіться публікацією:

Російська верхівка не перестає роздавати загрози тим країнам, які не бояться виконувати санкції та засуджувати дії путінського режиму. Так у немилість Москви потрапила Норвегія. У Росії пригрозили країні втратою суверенітету над Шпіцбергеном. Все через те, що країна відмовила пропускати вантажі на архіпелаг. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости".

Росія пригрозила втратою суверенітету ще одній країні

Глава Конституційного комітету Ради Федерації РФ Андрій Клішас. Фото: із відкритих джерел

15 червня Норвегія офіційно запровадила заборону на пропуск вантажів російським поселенням на норвезькому архіпелазі Шпіцберген. Вантаж зупинено на єдиному пропускному пункті між країнами – Стурскуг.

При цьому норвежці заздалегідь попередили росіян, що більше не пропускатимуть вантажі. Це сталося ще у квітні. Саме тоді стало відомо про закриття пропускного пункту. Росія зі свого боку пригрозила країні втратою суверенітету над Шпіцбергеном. Як завжди, Москва нагадала, що може швидко та ефективно вирішувати спірні питання силою.

За словами глави Конституційного комітету Ради Федерації РФ Андрія Клішаса, "норвезький суверенітет над Шпіцбергеном під великим питанням".

Як зазначив віце-спікер Ради Федерації Костянтин Косачов, Норвегія порушує Паризький договір від 1920 року, згідно з яким Норвегія та Росія визнають суверенітет Норвегії над Шпіцбергеном на умовах, що країна не перешкоджатиме ввезенню вантажів.

Читайте на порталі "Коментарі" — таким НАТО ще не бачили: експерти розповіли про підсумки першого дня саміту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи здатна ООН приструнити РФ та зупинити війну в Україні: експерти розповіли, чому цього ще не сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/169091
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини