Головна Новини Світ Росія Росія продовжує нарощення військ: де з'явилася нова техніка
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія продовжує нарощення військ: де з'явилася нова техніка

Супутникові знімки вказують на активність російських військ на кордоні з Україною

6 грудня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Супутникові знімки вказують на те, що російські війська зібралися на кордоні з Україною напередодні запланованого цього тижня відеодзвінка між президентами Джо Байденом та Володимиром Путіним. Про це повідомляє Fox News.

Росія продовжує нарощення військ: де з'явилася нова техніка

Супутникові зображення російський військ - Fox News

Байден і Путін говоритимуть по відеодзвінку у вівторок, 7 грудня. Кремль заявив, що напруженість між Сполученими Штатами і Росією нагнітається через російське нарощування військ на українському кордоні.

Супутникові зображення були зібрані Maxar Technologies за останній місяць і надані Fox News.

На знімках показано кілька місць на заході Росії, а також одне місце в Криму, де були розгорнуті російські тактичні бойові групи, що містять війська та техніку сухопутних військ.

Серед інших супутникових знімків, зібраних Maxar за останній місяць, були й інші місця, де російські тактичні бойові групи, що містять війська та наземні війська, збирали та розгортали своє обладнання.

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив плани щодо розмови з Байденом російському державному інформаційному агентству РИА Новости, сказавши, що "президенти самі вирішують", скільки триватиме їхня розмова.

Байден висловлює занепокоєння США щодо російської військової діяльності на кордоні та "підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України", заявила в суботу, 4 грудня, прес-секретар Білого дому Джен Псакі, підтвердивши запланований дзвінок після першого слова з Москви.

Останній відомий дзвінок між лідерами був у липні, коли Байден тиснув на Путіна, щоб він стримував російські злочинні хакерські угруповання, які запускали атаки програм-викупів проти Сполучених Штатів. Байден заявив, що США зроблять усі необхідні кроки для захисту критичної інфраструктури від таких атак.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія не знаходить порушення, які б  мали відношення  до укладеної угоди, мається на увазі основоположний акт Росія – НАТО, зокрема, і щодо нарощення власної військової присутності на території окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини