Головна Новини Світ Росія Росія продовжує перекидання сил ОДКБ до Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія продовжує перекидання сил ОДКБ до Казахстану

Створене Міноборони Росії повітряне угруповання із понад 70 літаків цілодобово перекидає підрозділи російського контингенту миротворчих сил ОДКБ до Казахстану

11 січня 2022, 08:07
Поділіться публікацією:

Незважаючи на заяви президента Казахстану Токаєва про те, що ситуацію в країні ось-ось буде стабілізовано і влада знову контролюватиме всі регіони війська ОДКБ продовжують прибувати в країну. Про це свідчать дані Міноборони Росії. Як передає портал "Коментарі", сайт Міноборони РФ повідомляє, що більш ніж 70 літаків Іл-76 та п'ять Ан-124 задіяні у перекиданні сил ОДКБ до Казахстану.

Росія продовжує перекидання сил ОДКБ до Казахстану

Російські війська. Фото: REUTERS

Раніше повідомлялося, що до Казахстану прибуде не більше 3000 миротворців із Росії, але ця кількість продовжує збільшуватися. Також продовжують прибувати військові з інших держав, які є членами ОДКБ.

У РФ підтверджують, що створене Росією повітряне угруповання щодня перекидає до Казахстану підрозділи російського контингенту, які сформовані для включення до загального складу миротворчих сил ОДКБ.

Крім того, повідомляють у Міноборони РФ, військовою авіацією РФ доставляються до Казахстану військових з Білорусі, Таджикистану, Киргизії та Вірменії. Усі військові пройшли спеціальну підготовку та вже були задіяні у подібних миротворчих операціях. Про які саме військові операції йдеться у Росії не повідомляють.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, що Кремль продовжує відправляти військових до Казахстану і тим самим посилює свій контроль у країні, тому що військові ОДКБ не підпорядковуються місцевій владі, вони керуються тією інструкцією, яку пропишуть у Москві. А президент Токаєв, вслід за самопроголошеним президентом Білорусі Лукашенком, вже "лежить" під режимом Путіна. І апетити у того лише розгоряються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини