Головна Новини Світ Росія Росія проведе спільні військово-морські навчання: які країни складуть їй компанію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія проведе спільні військово-морські навчання: які країни складуть їй компанію

Іран, Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання

6 лютого 2024, 11:17
Поділіться публікацією:

Військові сили Ірану, Росії та Китаю збираються провести спільні військово-морські навчання у найближчі тижні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив командувач ВМС Ірану контр-адмірал Шахрам Ірані, повідомляє агентство "Tasnim".

Росія проведе спільні військово-морські навчання: які країни складуть їй компанію

Військові навчання Росії. Фото: із відкритих джерел

Виступаючи на військово-морській базі у північному іранському місті Манджіл, контр-адмірал Ірані заявив, що спільні навчання пройдуть до кінця поточного іранського року (19 березня).

Він також сказав, що для участі у спільних навчаннях також запрошено низку інших країн.

Військові навчання пройдуть з метою забезпечення "регіональної безпеки та реалізації спільних інтересів", додав він.

Варто нагадати, що у березні 2023 року військово-морські сили Ірану, Китаю та Росії провели військові навчання "Пояс морської безпеки 2023" у північній частині Індійського океану. Це були четверті спільні навчання між ними останніми роками.

Після вторгнення російських військ в Україну Москва отримала підтримку від Ірану та Китаю, які продовжують торгувати з нею, а Тегеран постачає зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що Росія, Китай та Іран загрожуватимуть світовій безпеці ще багато років. За його словами, підтримка України у захисті її суверенітету – це боротьба не лише на користь України, а й на користь США, щоб захистити систему, яка "запобігала війні великих держав останні вісім десятиліть". Чи ми бачимо формування нової "осі зла"? Що демократичний світ може (має) цьому протиставити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини