Головна Новини Світ Росія Росія проводить масштабну дезінформаційну кампанію та імітує західні ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія проводить масштабну дезінформаційну кампанію та імітує західні ЗМІ

РФ створила понад 60 сайтів фейкових новин.

27 вересня 2022, 23:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія Meta опублікувала звіт, в якому виявила фальшиві новини, які поширювались через соціальну мережу Facebook посилаючись на міжнародні авторитетні видання. Про це повідомляє Politico з посиланням на звіт компанії Цукерберга.

Росія проводить масштабну дезінформаційну кампанію та імітує західні ЗМІ

Росія проводить масштабнішу дезінформаційну кампанію. Фото з відкритих джерел

Згідно зі звітом Meta, виявилось, що існує близько 60 ресурсів, які створювали фейкові новини і потім намагались їх поширити у соціальний мережі Facebook і Twitter.

Ці сайти проводили масштабну дезінформацію по всьому світу. Наприклад італійське видання Ansa нібито критикує українську владу за зберігання зерна, німецький Der Spiegel писав про дефіцит газу, а Guardian у Великій Британії не вірив у злочини російських військових.

Саме такі наративи були поширені серед фейкових новин створених російськими службами. На рекламу у Facebook для поширення брехливих новин витратили понад 100 тис. доларів.

Спочатку більшість ресурсів, які копіювались для фейкових новин були загальноєвропейські, але ближче до вересня вони в основному були залучені на німецьку аудиторію.

Цікаво, що незважаючи на масштабні дії та залучення великих коштів, особливого успіху кампанія РФ не отримала. Більшість імен шахрайських профілів, яких було близько 1000 публікували та перепощували інформацію у себе, фейкові новини майже не виходили за межі створеної організації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії загорівся завод Романа Абрамовича.

Також "Коментарі" писали про хакерську атаку на російське ТБ, по ньому крутили Володимира Зеленського, який розповідав про мобілізацію в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини