Головна Новини Світ Росія Росія проводить по всій країні масштабні навчання евакуації під час "ядерної війни": до чого готуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія проводить по всій країні масштабні навчання евакуації під час "ядерної війни": до чого готуються

Це вперше, коли навчання відбуватимуться одночасно по всій країні

4 жовтня 2023, 14:10
Поділіться публікацією:

Росія  організовує навчання з евакуацією під час "ядерної війни". Цей захід  пройде у вівторок, 3 жовтня. 

Росія проводить по всій країні масштабні навчання евакуації під час "ядерної війни": до чого готуються

Росія проводить ядерні навчання (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Як інформує The Telegraph, в Росії відбудеться загальнонаціональне  навчання, де моделюватимуть  евакуацію  мирних мешканців    під час ядерної війни.

Мета такого заходу  — оцінити готовність рятувальників вивести велику кількість  населення  з обраної гіпотетичної  "радіаційної зони". Не вказується, скільки цивільних будуть  залучати для таких відпрацювань.

В Російській Федерації   кожного року  проводять  навчання з цивільної оборони, але інформують, що цього року вперше навчання проходить одночасно у всіх регіонах  країни.

Рішення про навчання було прийняте після того, як минулого тижня  директор одного з  провідних  дослідницьких  центрів ядерної енергетики  РФ  звернувся до кремлівського режиму  здійснити випробування атомної зброї  на території Північного  Льодовитого  океану,  як демонстрацію сили.

І США, і РФ, як найбільші  світові ядерні  країни  – заявляють, що ядерну війну  не можна виграти і ніколи не можна  її починати,  проте  конфлікт в Україні  є причиною  побоювання прямої конфронтації між Кремлем  та представниками Заходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії озвучили сценарій атаки на СШАГоловний редактор державного російського телеканалу RT Маргарита Сімоньян пригрозила західним країнам використанням ядерної зброї. Причому, за її словами, ядерну бомбу буде підірвано не над Вашингтоном, а над російським Сибіром. 

За словами пропагандистки, Росія не слідуватиме пораді одіозного шовініста Жириновського, який пропонував "довбанути по Вашингтону". Натомість може бути реалізований сценарій, розроблений ще за СРСР — у верхніх шарах атмосфери, над російським Сибіром, може бути підірвана потужна термоядерна бомба.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини