Головна Новини Світ Росія Росія сподівається відновити співпрацю з NASA: навіщо "Роскосмосу" американські космонавти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія сподівається відновити співпрацю з NASA: навіщо "Роскосмосу" американські космонавти

Росія сподівається на космічні польоти з NASA на МКС з 2022 року

15 грудня 2021, 12:19
Поділіться публікацією:

Москва очікує, що NASA знову почне везти космонавтів на Міжнародну космічну станцію, і сподівається, що співпраця може відновитися наступного року. Таку заяву зробив голова російського космічного агентства в середу, 15 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Росія сподівається відновити співпрацю з NASA: навіщо "Роскосмосу" американські космонавти

Логотип NASA - фото з відкритих джерел

Росія була єдиною країною, яка здатна доставляти людей на МКС з 2011 року, коли космічне агентство США припинило використання свого космічного шатла і спрямувало ресурси на глибше дослідження космосу.

Але американське агентство відновило польоти на МКС минулого місяця зі своїм новим космічним кораблем Crew Dragon, на якому Москва очікує, що Вашингтон знайде місця для космонавтів.

Глава російського космічного агентства "Роскосмос" Дмитро Рогозін заявив, що він і його американські колеги обговорювали це питання, а також продовження участі Росії в утриманні космічної станції після 2025 року, йдеться в інтерв'ю, опублікованому "Інтерфаксом".

Напружені відносини між Вашингтоном і Москвою поширилися на космос, але Рогозін сказав, що обидві агенції планують завершити угоду про Crew Dragon у першій половині 2022 року, коли керівник NASA Білл Нельсон відвідає Москву.

Раніше цього місяця Рогозін згадав Анну Кікіну, єдину жінку-космонавт Роскосмосу, як ймовірну кандидатуру на такий політ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Міжнародна космічна станція виконала маневр, щоб тимчасово відійти від уламку американської ракети-носія. Дмитро Рогозін, який очолює Роскосмос, сказав, що орбіта станції впала на 310 метрів (339 ярдів) менш ніж на три хвилини, щоб уникнути близького зіткнення з уламком американської ракети-носія, відправленої в космос у 1994 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини