Головна Новини Світ Росія Росія створила "чорний список" політиків "ворожих країн": хто у нього потрапив
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створила "чорний список" політиків "ворожих країн": хто у нього потрапив

МЗС РФ опублікувало "чорний список" політиків країн Балтії, які у російському відомстві вказані, як "найбільш ворожі до Росії".

13 березня 2024, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ РФ опублікувало список "найбільш ворожих до Росії" політиків країн Балтії. До "чорного списку" потрапили 347 громадян Литви, Латвії та Естонії. Однією з головних заборон, яка застосовуватиметься до цих політиків це заборона на в’їзд до Росії.

Росія створила "чорний список" політиків "ворожих країн": хто у нього потрапив

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

МЗС РФ зазвичай не повідомляє про імена людей, яким заборонено в’їжджати на територію Росії, однак цього разу російської відомство опублікувало 23 зі 347 імен зі свого "чорного списку". 

До російського списку потрапили прем’єрка Латвії Евіка Сіліня та прем’єрка Естонії Кая Каллас. Також до "чорного списку" увійшли і очільники МЗС цих країн: Кріш'яніс Каріньш, Маргус Тсахкна та їх колега з Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

У "чорний список" Росії потрапили й інші діячі країн Балтії, зокрема міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс та колишні президенти Латвії та Естонії.

Серед причин, як російське міністерство відбирало політичних діячів у список вказано, що вони проводили "ворожу політику держав Прибалтики щодо Росії", "варварську кампанію з масового знесення пам'яток радянським воїнам-визволителям", а також "злочинну лінію на накачування київського режиму озброєннями".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Естонії Маргус Тсахкна розповів, які країни ненавидить Путін.

Також "Коментарі" писали про прем’єрку Естонії Каю Каллас, яка заявила, що спроби російського шантажу зазнали краху. Крім того, Каллас прокоментувала, що у Росії її оголосили у розшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини