Головна Новини Світ Росія Росія створила перелік недружніх країн - чи є там Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створила перелік недружніх країн - чи є там Україна

Рейтинг недружніх країн для Росії було створено за ініціативи президента РФ Володимира Путіна

28 квітня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

В Росії створили список недружніх країн. Перелік держав оприлюднив російський федеральний канал "Росія 1". Пізніше список з'явився в соціальній мережі Facebook.

Росія створила перелік недружніх країн - чи є там Україна

В Росії з'явився список недружніх країн - чи увійшла туди Україна. Фото: rbk.ru

У сюжеті телеканалу повідомили, що даний список розроблено з ініціативи російського президента Володимира Путіна.

Так в список країн, які є недружніми для Росії, увійшли Польща, Литва, Латвія, Чехія, Естонія, США, Австралія, Велика Британія та Канада.

До переліку також увійшла і Україна. За якими критеріями оцінювали та визначали недружні країни, невідомо.

Держави, які увійшли до списку будуть обмежені в роботі дипломатичних місій. Посольства й консульства не зможуть наймати на роботу громадян Росії.

Нагадаємо, що раніше міністерство закордонних справ РФ оголосило "persona non grata" ще одного працівника посольства України в Москві. Український дипломат мусить покинути територію Росії до 30 квітня. Окрім цього, російська сторона декларувала готовність приймати додаткові заходи щодо персоналу українських Посольств, генеральних консульств і консульств в Росії у разі "продовження ворожих дій" проти їхніх дипломатів зі сторони України. Подробиці ситуації читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що фахівці Служби безпеки України не дали російським хакерам провести потужну кібератаку на центральні органи влади та органи місцевого самоврядування. За словами правоохоронців, головною метою кіберзлочинців було блокування роботи об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури. Спецслужбовці виявили, що російські куратори вирішили підстрахуватись та провернути операцію руками завербованого громадянина України. Деталі знаходьте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини