Головна Новини Світ Росія Росія відкликає ратифікацію угоди про заборону ядерних випробувань: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відкликає ратифікацію угоди про заборону ядерних випробувань: що це означає

Експерти не виключають, що Росія рухається шляхом підготовки нових ядерних випробувань

17 жовтня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

В РФ заявляють про рішення  відкликати  ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Росія відкликає ратифікацію угоди про заборону ядерних випробувань: що це означає

Дума прийняла рішення щодо ядерних випробувань (фото з відкритих джерел)

Така позиція  Кремля ніби викликана  "безвідповідальним ставленням США до глобальної безпеки",  наголосив  очільник Держдуми В'ячеслав Володін,  інформує Reuters.

"В інтересах забезпечення безпеки нашої країни ми відкликаємо ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань", -  продовжив  російський посадовець.

При цьому, підкреслюють, що незважаючи на відкликання ратифікації, Росія залишатиметься стороною, що  підписала договір.  Влада  Кремля і надалі  продовжить  співпрацю з організацією, що  підписала угоду про заборону випробувань, і з глобальною системою моніторингу, яка  надає попередження  світу про будь-які ядерні випробування.

При цьому,  недавно  Володимир Путін  сказав про те, що не    дасть відповідь  на питання про необхідність відновлення Росією ядерних випробувань  в ситуації, коли деякі   російські експерти з безпеки і законодавці закликали  проводити випробування ядерної бомби, щоб  таким чином  "попередити" Захід.

При цьому,  в РФ  кажуть, що відклик  ратифікації не означає, що  Кремль збирається проводити випробування ядерної бомби. Але експерти не виключають, що РФ  готується, щоб  незабаром провести  нові ядерні випробування.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ планує відновити випробування ядерної зброї. На минулому  тижні російський президент  Володимир Путін  сказав, що  парламент РФ повинен  розглянути питання про відкликання  Росією ратифікації Договору про всеосяжну заборону випробувань 1996 року (CTBT). 

За словами колишнього російського дипломата  Миколи  Сокова,  російські ядерні випробування  засвідчують  серйозну ескалацію в проблемі   використання атомного озброєння.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини