Головна Новини Світ Росія Росія відправляє тисячі солдатів у Балтійське море: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відправляє тисячі солдатів у Балтійське море: яка причина

Міноборони РФ оголосило, що відправить 6 тис. солдатів, 30 винищувачів та понад 30 кораблів у Балтійське море.

2 серпня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії повідомило, що її військово-морські сили розпочали навчання в акваторії Балтійського моря, які отримали назву "Океанський щит-2023". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Росія відправляє тисячі солдатів у Балтійське море: яка причина

Росія готує військові навчання у Балтійському морі. Фото з відкритих джерел

Росія оголосила, що з 2 серпня почнуться планові військові навчання у Балтійському морі, де буде задіяно понад 30 бойових кораблів, 20 суден додаткового забезпечення, близько 30 літаків морської авіації та 6 тис. російських солдатів.

"З 2 серпня в акваторії Балтійського моря під керівництвом головного командира ВМФ адмірала Миколи Євменова проходять військово-морські навчання "Океанський щит-2023", — повідомили в Міноборони Росії.

У російському міністерстві вказали, що під час військових навчань планують здійснити понад 200 завдань. Головні з них стосуватимуться відпрацювання механізмів захисту морських шляхів, практика транспортування військ та військових вантажів, а також оборона узбережжя з використанням зброї.

Нагадаємо, що Калінінградська область Росії є ексклавом та не має прямого сухопутного з’єднання з РФ. Російський регіон розміщений між країнами НАТО Польщею та Литвою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник російського комітету з питань оборони вважає, що для РФ потрібен Сувальський коридор, який російські сили можуть захопити за лічені хвилини. Таким чином РФ могла б отримати сухопутний шлях до Калінінградської області. Крім того, все частіше йдуть погрози з Білорусі, де розміщені вагнерівці. Як наслідок Польща посилила кількість військових на своєму східному кордоні.

Також "Коментарі" писали Президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини