Головна Новини Світ Росія Росія відправляє винищувачі та бомбардувальники для нових військово-морських навчань
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відправляє винищувачі та бомбардувальники для нових військово-морських навчань

Росія відправляє винищувачі з гіперзвуковим озброєнням до Сирії для військово-морських навчань

15 лютого 2022, 17:18
Поділіться публікацією:

Росія розмістила винищувачі "МіГ-31К" із гіперзвуковими ракетами "Кинджал" і стратегічні бомбардувальники "Туполєв Ту-22М" на свою авіабазу у Сирії для військово-морських навчань, заявляє у вівторок, 15 лютого, агентство "Інтерфакс" із посиланням на Міноборони РФ. Про це повідомляє Reuters.

Росія відправляє винищувачі та бомбардувальники для нових військово-морських навчань

Винищувачі "МіГ-31" ВПС Росії - Reuters

Літак, відправлений на російську авіабазу Хмеймім, візьме участь у навчаннях у східному Середземному морі, що є частиною сплеску російської військової активності на тлі протистояння із Заходом через Україну та безпеку у Європі.

20 січня Москва оголосила, що її військово-морський флот проведе низку навчань із залученням усього флоту від Тихого океану до Атлантики, залучаючи 10 тисяч військовослужбовців, 140 військових кораблів і десятки літаків.

Президент Сирії Башар Асад є вірним союзником Москви з того моменту, як Росія розпочала серію авіаударів у Сирії у 2015 році. Крім авіабази Хмеймім, Росія також контролює військово-морський об'єкт у Тартусі.

Росія вперше надіслала винищувачі з ракетами "Кинджал" минулого року після розширення злітно-посадкової смуги на базі для обробки таких літаків, сказав Роб Лі, військовий аналітик американського Інституту зовнішньої політики. Він зазначив, що розгортання вказує на зростальну військову присутність Росії на Близькому Сході та її здатність діяти у різних регіонах і демонструвати міць.

Російські ЗМІ повідомляють, що гіперзвукова ракета "Кинджал" може вражати цілі на відстані до 2000 км (1243 милі). Це один із кількох стратегічних видів зброї, представлених президентом Росії Володимиром Путіним у березні 2018 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія заявила про відведення військ. Південний і Західний військові округи Росії повертають війська до місць дислокації після проведених військових навчань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини