Головна Новини Світ Росія Росія відреагувала на візит Пелосі до Тайваню та підтримала Китай: що заявили у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відреагувала на візит Пелосі до Тайваню та підтримала Китай: що заявили у Кремлі

Росія знову звинувачує США

2 серпня 2022, 17:35 comments1669
Поділіться публікацією:

Росія вбачає у візиті, який таки очікується 2 серпня, спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню провокацію, що спрямована, як тиск на Китай. Росія також заявила, що не підтримує незалежність Тайваню. Про це заявила одіозна речниця МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу, пише Reuters.

Росія відреагувала на візит Пелосі до Тайваню та підтримала Китай: що заявили у Кремлі

Речниця МЗС Росії Марія Захарова (фото з відкритих джерел)

Захарова повідомила, що Росія підтримує принцип Пекіна "Єдиний Китай" і виступає проти незалежності Тайваню "в будь-якій формі".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Білому домі прокоментували ситуацію навколо Тайваню та попередили Пекін. У США відреагували на останні заяви Китаю щодо візиту спікера Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань. Окрім цього, у заяві йдеться, що Америка не виключає військових провокацій зі сторони Пекіна.

Також "Коментарі" писали про те, що Пелосі таки прямує до Тайваню. Незважаючи на серйозні попередження з боку Китайської Народної Республіки (КНР), спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, схоже, все ж таки має намір 2 серпня відвідати Тайвань. На думку аналітика, політтехнолога Олександра Кочеткова, ситуація штучно нагнітається. За старих часів, нагадує він, конгресмени США вже неодноразово відвідували Тайвань. І про жодну ядерну загрозу ніхто не заїкався. Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова заявила, що "Ненсі Пелосі – сильний, важливий політик. І вік (82 роки) тут швидше плюс. Досвід. Своїм візитом на Тайвань вона має намір продемонструвати підтримку демократії у цьому регіоні. Наголошуючи, що це найважливіший принцип, незважаючи ні на що.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Макс

2 серпня 2022, 18:56

Пресс-Алкаше РФ. Ох и чудовище болотное.


Новини