Головна Новини Світ Росія Росія відзначилася новим фейком про Зеленського: що цього разу вигадали пропагандисти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відзначилася новим фейком про Зеленського: що цього разу вигадали пропагандисти

Пропагандисти вигадали новий фейк про те, що Зеленський нібито придбав віллу Геббельса

5 січня 2024, 13:15 comments1698
Поділіться публікацією:

У країні-агресорі в черговий раз вдалися до звичайної для неї справи – поширення фейків. На цей раз розповідають про те, що президент Володимир Зеленський нібито придбав віллу рейхміністра Йозефа Геббельса. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні "Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки".

Росія відзначилася новим фейком про Зеленського: що цього разу вигадали пропагандисти

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

Як пише SPRAVDI, посольство Росії в Південно-Африканській республіці заявило про те, що президент нібито придбав віллу міністра пропаганди Третього Рейху Йозефа Геббельса за 8 мільйонів євро.

Першоджерелом стало відео нібито колишньої співробітниці компанії з управління муніципальною нерухомістю ВІМ Сабін Мелс, яка стверджувала, що в жовтні 2023-го віллу придбала офшорна компанія Film Heritage Inc, яка пов'язана з Володимиром Зеленським.

"Насправді Сабін Мелс ніколи не працювала у фірмі ВІМ і "цілком випадково" розмовляє з російським акцентом", — пише SPRAVDI.

Вілла Гебельса насправді не продана і не була виставлена на продаж через те, що вона може потрапити до рук ультраправих діячів.

Поширення свідомо неправдивої інформації — улюблена справа російської пропаганди. Таким чином країна-терорист намагається дестабілізувати ситуацію в інших країнах, або спробувати розколоти суспільство.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск не відкидає агресії РФ проти Європи і закликає європейців мобілізуватися. Представник російського МЗС Марія Захарова, коментуючи заяву міністра закордонних справ Польщі про те, що Україні потрібне більше озброєнь на тлі російських масованих атак, натякає, що російські ракети можуть прилетіти і до Польщі. Колишній президент РФ, заступник секретаря Радбезу країни-агресора Дмитро Медведєв без жодних натяків загрожує французам (за те, що МЗС Франції підтримало право України на самооборону – з ударами по російській території) та ображає їх. Про що говорять ці заяви? Якою є ймовірність, що Росія таки нападе на одну з європейських країн (або не одну)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/35720
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини