Головна Новини Світ Росія Росія викликала послів США, Великої Британії та Канади до МЗС: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія викликала послів США, Великої Британії та Канади до МЗС: відома причина

Росія викликала послів трьох країн через їх критику щодо вироку суду Володимиру Кара-Мурзу. Російського публіциста засудили на 25 років колоній.

18 квітня 2023, 17:00 comments8720
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Московський суд виніс вирок громадському діячу та публіцисту Володимиру Кара-Мурзу і засудив його до 25 років колоній. На такі дії різко відреагували дипломати США, Великої Британії та Канади. Тепер же їх викликали до МЗС РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія викликала послів США, Великої Британії та Канади до МЗС: відома причина

Посол Великої Британії у РФ Дебора Броннерт. Фото з відкритих джерел

Володимира Кара-Мурзу звинуватили у кількох злочинах і засудили на сім років за "фейки про росармію", ще три роки отримав за здійснення небажаної організації. І за третім обвинуваченням – держзрада – 18 років.

Посол Великої Британії у РФ Дебора Броннерт закликала звільнити Кара-Мурзу, а його крок вона назвала сміливим виступом проти вторгнення РФ в Україну. На адресу Дебори Броннерт лунали заклики з боку російських посадовців вигнати представницю Великобританії. Посли з США та Канади також критично висловились про рішення суду та вважають це тиском на демократичні свободи. На це відреагували у Міністерстві закордонних справ, куди викликали послів трьох країн.

"У зв'язку з грубим втручанням у внутрішні справи Росії та діяльністю, що не відповідає дипломатичному статусу, до МЗС викликали послів США, Великої Британії та Канади", — заявили російські ЗМІ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон готує план для Китаю, який стане основою для мирних переговорів між Україною та Росією.

Також "Коментарі" писали слова прем'єрки Литви Інгріди Шимоніте, яка вважає, що можливий приїзд Володимира Путіна на тимчасово окуповані території України може бути кроком, щоб бути схожим на президента України Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини