Головна Новини Світ Росія Росія вимагає від США термінової відповіді: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вимагає від США термінової відповіді: що відомо

Росія хоче отримати гарантії не вступу України до НАТО якомога швидше

20 грудня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Росія вимагає від США термінової відповіді: що відомо

Про що домовляться Росія та США, фото з відкритих джерел

У понеділок, 20 грудня, російський дипломат у Відні Костянтин Гаврилов наголосив, що Росії терміново потрібні пояснення від США щодо того, чи приймає друга сторона вимоги щодо нерозміщення військ НАТО в Україні та тих прагнень, про які Кремль заявляв раніше.

Росія має жорсткі вимоги до безпеки в Східній Європі й прагне на цьому тижні отримати такі гарантії від США та НАТО. Інакше можлива ескалація. Про це пише Reuters.

Про вимоги термінової відповіді наголосив заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков, оскільки, на думку Кремля, США затягує з результатами. Рябков також додав, що ситуація може погіршитися, натякаючи на ескалацію військового конфлікту. За словами представника МЗС, в свою чергу Москва готова до переговорів з США. Вимоги Росії залишаються незмінними щодо України: держава не повинна вступати в Альянс.

У Вашингтоні заявили, що деякі вимоги Росії неприйнятні, однак в США готові надати конкретні пропозиції для переговорів з Росією до кінця тижня. Ймовірно, між Альянсом та Росією буде досягнуто домовленості щодо тих питань, відповіді на які так чекають в Кремлі.

Раніше повідомлялося, що МЗС Росії опублікувало проект договору з США та НАТО про гарантії безпеки, який нібито обговорювали президент США Джо Байден та російський правитель Володимир Путін на переговорах 7 грудня. Згідно з оприлюдненими даними, Росія прямо пропонує НАТО зобов'язатися виключити подальше розширення та приєднання України до Альянсу.

Експерти розповіли, чому Вашингтон не став одразу відкидати ультимативні вимоги Кремля щодо "гарантій безпеки". Також ми писали, що експерти пояснили, чого дійсно хоче від України Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини