Головна Новини Світ Росія Росія випустила новий підручник з історії: вихваляється вторгненням в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія випустила новий підручник з історії: вихваляється вторгненням в Україну

Підручник написаний лише за п’ять місяців та є частиною посилення Кремлем контролю над історичним наративом у школах.

8 серпня 2023, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії провели презентацію нових підручників з історії, які мають кілька розділів про повномасштабне російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Росія випустила новий підручник з історії: вихваляється вторгненням в Україну

Підручник з історію у Росії. Фото з відкритих джерел

Кремль посилює свою пропаганду в російських школах. Ця тенденція значно збільшилась з моменту оголошення Путіним війни проти України. Російське вторгнення інтерпретується у школах РФ, "як частина історичної місії Москви".

Міністр освіти РФ Сергій Кравцов під час презентації книги заявив, що матеріал спрямований на те, щоб "донести до школярів цілі наступу на Україну".

"Завдання демілітаризації та денацифікації, щоб школярі переконалися, що це дійсно так", — сказав Кравцов і повторив заявлені раніше цілі Путіна, які він висловив як мету вторгнення в Україну.

Книга призначена для 11-класників та охоплює період з 1945 року по 21 століття. У підручнику окрім подій повномасштабного вторгнення є розділи про те, як російські солдати "рятували світ" у 2014 році, коли Росія анексувала Крим.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення у Росії з'явився новий предмет – "Розмови про важливе". Його мета виховувати у школярах російський патріотизм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв до чого збираються готувати школярів в Україні та РФ.

Також "Коментарі" писали про заступницю міністра оборони Ганну Маляр, яка розповіла про військові дива ЗСУ, які увійдуть у підручники. За її словами українські військові попри наступ зазнають менших втрат ніж російські сили, що є нехарактерним для такої фази військових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини