Головна Новини Світ Росія Росія виставила Польщі рахунок за "звільнення від нацистів" та назвала суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія виставила Польщі рахунок за "звільнення від нацистів" та назвала суму

В Росії заявили про те, що Польща нібито повинна розрахуватись з росіянами

21 травня 2023, 17:33
Поділіться публікацією:

В Росії несподівано заявили, що Польща нібито має заплатити росіянам за звільнення від німецьких окупантів  під час Другої світової війни. Про це у Telegram-каналі написав голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін.

Росія виставила Польщі рахунок за "звільнення від нацистів" та назвала суму

В'ячеслав Володін (фото з відкритих джерел)

 За його словами, третина територій Польщі є районами з розвиненою інфраструктурою, промисловими підприємствами, а також багаті на природні ресурси. Саме "завдяки Росії" ці території увійшли до її складу.

"У повоєнний час радянський народ, відриваючи від себе, витратив на відновлення і розвиток Польщі за сьогоднішніми оцінками понад 750 млрд доларів... Польща існує як держава тільки завдяки нашій країні", — заявив Володін.

Також кремлівський політик згадав про знесення пам'ятників радянським солдатам, закриття російських шкіл та "крадіжку майна Росії" в Польщі.

"Польща має повернути придбані за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати нашій країні кошти, витрачені на неї у воєнні та повоєнні роки", — додав спікер держдуми Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія готується до виборів на окупованих територіях. На тимчасово окупованих територіях України триває підготовка до намічених на осінь виборів. У свою чергу глава Херсонської ОВА закликає готуватися до деокупації, акцентуючи, що ЗСУ вже на фінішній прямій. Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ вважає, що з боку Росії це – спроба вкотре підняти ставки. Тепер, продовжує він, Кремль намагається підняти ставки, маючи намір провести там у вересні цього року вибори, згідно з російським законодавством, як і на всій території РФ. Він звертає увагу на разючий контраст геополітичних розкладів з нашого та з російського боку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини